Annonce
Holstebro

Friskoleforældre vil bygge privat børneinstitution

Placeringen af den nye private daginstitution er endnu ikke besluttet. Men det kunne være her på det frie areal bag idrætshallen. På billedet ses friskoleleder Carsten Linde Sørensen og Jytte Jacobsen, tidligere forældre på skolen og formand for den nedsatte styregruppen. Foto: Johan Gadegaard
Den Kristne Friskole har planer om at åbne en daginstitution i tilknytning til skolen. Efter planen skal den være klar til at åbne i maj 2021 og tilbyde en helt anden måde at passe børn på.

Holstebro: Der er planer om en ny privat daginstitution med 60 pladser i Holstebro by. Tre børnehavestuer og to stuer til vuggestuebørn, som efter planen skal stå klar i maj 2021.

- Nu har vi været tosporet skole i nogen tid, og vi er færdige med at udbygge skolen med faciliteter. Det har været en ret stor opgave, der har fyldt meget de sidste otte år. Derudover har vi med jævne mellemrum modtaget henvendelser fra forældre, som har sagt: Skal vi ikke have en børnehave, siger friskoleleder Carsten Linde Sørensen.

Men hvorfor lige nu, hvor kommunen også har planer om at bygge en stor daginstitution ikke langt herfra. Handler det også om at sikre rekrutteringsgrundlaget for skolen?

- Når bestyrelsen siger ja til det her, så handler det lige så meget om, at det er en trend at etablere børnecentre fremfor skole og institutioner. Det er en trend, der foregår i kommunerne og friskolerne, at man tænker institutioner og skole i en større sammenhang, og det gør man af flere årsager. Nogle af de tydeligste er: gode overgange, logistikken for forældre, men især fordi al forskning viser, at dér hvor effekten af den pædagogiske faglige indsats er størst i forhold til at danne børn og bryde negativ social arv, er i den tidlige indsats. Derfor giver det god mening at tænke fra nul til 15 år som skole, siger Carsten Linde Sørensen.

- Vi vil gerne lave en daginstitution på en ny måde, hvor vi tænker familieånden ind. Kunne det være et hjemmekontor midt i det hele, hvor forældre kunne sidde og arbejde og komme ud og hjælpe med at spise frokost? Kunne det være en vaskeservice, hvor hvor forældre afleverer barn og en pose kulørt tøj om morgenen, og henter barn og vasketøj, vasket og lagt sammen - igen om eftermiddagen?

Jytte Jacobsen, mor til fem og formand for daginstitutionsgruppen for Den Kristne Friskole.

Mere familie end institution

Tanken om også at passe børn på Vald. Poulsens Vej er dog ikke født i skolebestyrelsen, men blandt en flok forældre med tilknytning til Den Kristne Friskole. De drømmer om og længes efter at lave et alternativ til de kommunale tilbud.

- Vi vil gerne lave en daginstitution på en ny måde, hvor vi tænker familieånden ind. Det handler om at skabe børne- og fællesskaber i en Facebook-tid, hvor fællesskaber er i opløsning, så vi igen bliver livsvidner til hinandens liv. Det tror vi, at vor tid kalder på, og her har vi muligheden for at skabe en rød tråd i barnets liv, siger Jytte Jacobsen, der sidder med i styregruppen og er mor til fem børn, der alle har gået på Den Kristne Friskole.

Hun har flere bud på, hvad en privat daginstitution kunne kaste sig ud i:

- Kunne det være at indrette et hjemmekontor midt i det hele, hvor forældre kunne sidde og arbejde og komme ud og hjælpe med at spise frokost? Kunne det være en vaskeservice, hvor forældre afleverer barn og en pose kulørt tøj om morgenen, og henter barn og vasketøj, vasket og lagt sammen - igen om eftermiddagen? Kunne det være fællesspisninger, hvor forældre henter børn, har fællesspisning, fælles godnathistorie, putter i nattøj og kører hjem og lægger børnene i seng? Kunne være bedstemødre, der kommer og bager i børnehaven?

Annonce

Stormøde på skolen

Friskolens bestyrelse blev inddraget i planerne for et års tid siden og inviterer torsdag den 5. marts til stormøde på skolen for såvel eventuelle kommende forældre og andre, der kunne have lyst til at deltage i det sociale entreprenørskab. På mødet vil der også være mulighed for at forhåndsindskrive børn til den nye daginstitution.

- Vi er nødt til at have en fornemmelse af, om der er grundlag for det. Vi er ikke der, hvor vi vil tage nogen risiko og bygge noget, der står med tomme pladser, siger friskoleleder Carsten Linde Sørensen.

Efter mødet vil der blive nedsat fire grupper, der skal arbejde med økonomi, pædagogik, bygninger og kommunikation.

Annonce
Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

TTH tabte for femte gang i seks kampe: - Det var langt under det niveau, vi skal have

Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH tabte på udebane til oprykkerne fra Skive

Holstebro

26-årig fængslet for at trække køkkenkniv, sætte den mod nakken af en person og sige: 'I will fucking kill you'

Erhverv

Tre butikker ser tilbage på Black Friday og frem mod en hverdag med mundbind: Det værste er faktisk de ting, vi begynder at have i restordre

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Holstebro For abonnenter

Byrådets længst siddende medlem røg ud, og det er glædeligt

Sport For abonnenter

Karakterbogen: En stor sump af middelmådige præstationer

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Holstebro

26-årig anholdt for at gribe køkkenkniv og true tre personer på livet, da de bad ham skrue ned for musikken

Struer For abonnenter

De skiltes som uvenner, men efter 82 år er de igen de bedste venner på plejehjemmet: - Jeg blev sgu sur, da han sagde, at jeg lugtede af ko

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Annonce