Annonce
Holstebro

Frisørens gratis juleklipning har vokseværk

Haircules og Zoom By Zoom tilbyder igen i år juleklipning til øknomisk trængte familier. Og i år har frisørerne fået endnu flere bidragsydere med på arrangementet. Arkivfoto: Morten Stricker
Sidste år var første år. Nu vil endnu flere butikker være med til at give en hånd til de økonomisk trængte, når juleklipningen skal klares.

Holstebro: Der var et mylder af folk den 23. december sidste år, da frisørsalonen HairCules på Struervej sammen med Zoom by Zoom åbnede for, at udsatte borgere kunne komme forbi til en gratis juleklipning med tilhørende julegaver.

- Jeg tror, det var 107 eller 108, som blev klippet på dagen, fortæller indehaver af HairCules, Mohammed Maanaki.

Derfor gentager frisørsalonen i år succesen den 22. december. Og i år har man fået endnu flere med på ideen. For ud over Livink, der også sidste år donerede julegaver, har Sense of Beauty nu også meldt sig som julegavegiver.

Og så har Havannah Shoes i Holstebro valgt at donere over 100 par sneakers.

- Det er overskudsrester fra Puma, vi har plukket ud - men det er fra dette års kollektion. Det går jo til et godt formål, og det er Mohammed, der har fået os med på ideen, fortæller Jan Damkjær, indehaver af skobutikken.

Annonce

At se godt ud juleaften

Sidste år var første år, frisørsalonen tilbød gratis juleklip. Og det gav en stuvende fuld salon.

- Men i år har vi fået lov at låne de tilstødende lokaler af kørelærerne Frank og Erik, så vi får noget mere plads, siger Mohammed Maanaki.

Han selv er muslim og fejrer i princippet ikke jul - i klassisk forstand. Alligevel er julen et oplagt tidspunkt at give lidt tilbage til andre på, mener han:

- Men det er jo, fordi vi synes, at økonomisk trængte familier også skal have råd til at se godt ud juleaften, siger han.

Derfor kommer der ud over de mange frisører også en kosmetiker i salonen, som kan farve bryn på kvinderne.

Gave til mor

Sidste år gjorde særligt én oplevelse, stort indtryk på den unge forretningsdrivende.

- Det var en 10-11-årig dreng, der da han skulle vælge en gave til sig selv, i stedet valgte en til sin mor, siger Mohammed Maanaki.

Han glæder sig over, at arrangementet i år er vokset.

- Det er vi helt vildt glade for, at så mange vil være med til at gøre en forskel, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce