Annonce
Lemvig

Frikendt for at fælde træer i Frederiksgade

Sagen om en række fældede træer ved Frederiksgade ser ud til at være endeligt afgjort. Arkivfoto

Langvarig sag om træfældning er endeligt afgjort

Holstebro/Lemvig: Sagen om beskæringen af en række træer på skrænten mellem Højbovej og Frederiksgade ser nu ud til at være endeligt afsluttet.

Mandag blev sagen behandlet ved byretten i Holstebro, hvor Allan Laursen var tiltalt for hærværk. Men sagen endte med en frifindelse. Det oplyser Retten i Holstebro.

Allan Laursen selv er glad for frifindelsen.

- Jeg havde forventet en frifindelse, men det var også rart at få rettens ord for det. I det hele taget syntes jeg ikke, at jeg skulle have været i retten, for sagen havde ikke karakter af at være hærværk, siger han.

Han fortæller, at han gennem hele forløbet havde været i god tro, og at vidner kunne bekræfte, at han ved flere lejligheder havde spurgt om lov og fået tilladelse til at beskære træerne.

Sagen begyndte i efteråret 2017, da Allan Laursen mundtligt havde aftalt med en nu tidligere nabo på Højbovej, at en række træer på naboens grund skulle beskæres. Det havde været en aftale mellem naboerne gennem flere år at gøre det, og derfor hyrede han et professionelt firma til at stå for beskæringen.

Det viste sig dog efterfølgende, at hovedparten af træerne stod på en grund, der tilhører Lemvig Boligudlejnings ejendom på Frederiksgade. Derfor lagde Kristian Kirkegaard, der er ejer af Lemvig Boligudlejning, en civil sag an mod Allan Laursen med henblik på at få erstatning for de ødelagte træer. Kristian Kirkegaard havde forlangt 793.000 kroner i erstatning, da det var vurderingen fra en syns- og skønsmand, at det ville blive prisen for at reetablere de beskårede træer.

Kort før jul blev Allan Laursen i den civile retssag dømt til at betale 200.000 kroner i erstatning til Lemvig Boligudlejning, og den dom valgte begge parter at acceptere.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kristian Kirkegaard til dommen.

Anklagemyndigheden har nu to uger til at vurdere, om hærværkssagen skal ankes til Landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce