Annonce
Lemvig

Fremtidssikret investering

Den nye Thyborøn-Agger færge har sejlet siden november, men nu er det forår og tid til den officielle indvielse. Arkivfoto.
Først nu holdes den officielle indvielse af Thyborøn-Agger Færgen, som blev taget i brug tilbage i november

Thyborøn: Tilbage i november blev den nye Thyborøn-Agger færge indviet. Men samtidig blev det lovet, at der ville komme en større indvielsesfest, når forårsvejret kom frem for vinterkulden. Nu er tiden kommet, og derfor er der officiel indvielse af færgen på fredag klokken 15.30.

Færgeruten mellem Thyborøn og Agger går mellem to kommuner, og borgmestre og repræsentanter fra erhvervs- og turistlivet i begge kommuner deltager på fredag.

- Der er ingen tvivl om, at færgen er en god fremtidssikret investering for begge kommuner. For erhvervslivet, for lokalbefolkningerne og for gæster og turister, der besøger området. Vi får alle en meget bedre stabil og miljøvenlig forbindelse, siger Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune.

Erik Flyvholm, borgmester i Lemvig Kommune, glæder sig også over den ny færge og kalder den ”en investering i fremtiden”.

- Mange år frem i tiden har vi en meget miljøvenlig færge med en kapacitet, der kan klare transportbehovet på begge side af fjorden. Mange får glæde af den nye færge. Nok især lokale pendlere til arbejdspladser i Thy og Thyborøn, lastbiltransport og turister, der besøger vore kommuners spændende turistområder, siger Erik Flyvholm, der også er formand for bestyrelsen for Thyborøn Agger-Færgefart.

Lemvig og Thisted kommuner har investeret knap 110 millioner kroner i en ny, moderne hybridfærge og to nye færgelejer.

Den ny færge gik i fast rutefart i november i fjor og erstattede den 40 år gamle ”Kanalen”, der siden 1975, da ruten blev oprettet, har transporteret millioner af pendlere, turister, privatbiler, busser og lastbiler over fjorden.

Den nye færge, der er døbt ”Thyborøn-Agger”, er noget større end den gamle, men kan alligevel betjenes af kun to mand. Det skyldes en række nye sikkerhedsforanstaltninger, automatiseringer og nye billetautomater. Den gamle skulle betjenes af tre mand.

Færgelejerne er også blevet udskiftet. På Thyborøn-siden er færgelejet flyttet til en lagune syd for det gamle færgeleje. Den nye placering medfører betydeligt mindre udgifter for rederiet til oprensning af sejlrenden. Samtidig bliver der bedre forhold for sejladsen og færre aflyste afgange på grund af dårligt vejr.

Den officielle indsættelse af den ny færge 10. maj er samtidig startskud for en række nye initiativer. En ny hjemmeside aktiveres, et nyt logo indføres og en ny og omfattende kommunikationsindsats for både færgeoverfarten og for Lemvig og Thisted kommuner indledes.

Kort sagt: Pendlere, gæster og turister på overfarten Thyborøn-Agger skal informeres bedre. Om sejlplaner og om oplevelser i Lemvig og Thisted kommuner. Det hele bliver en del af færgeselskabets nye informationsplan.

Internettet, sociale medier, foldere og de to kommuners turistforeninger er vigtige redskaber, der alle skal bidrage til bedre information for brugere af færgen.

Der lægges især vægt på, at de to kommuner benytter færgeoverfarten til at oplyse gæster og turister om de mange spændende og attraktive oplevelser, de to kommuner tilbyder.

Nationalpark Thy, Geopark Vestjylland, Cold Hawaii i Klitmøller og Bovbjerg Klint, de mange feriesteder og sommerhusområder og Limfjordens mange muligheder for blot at nævne nogle få stykker.

Målet er med den nye og forstærkede markedsførings- og kommunikationsplan at styrke kendskabet til de to kommuner, deres handels- og erhvervsliv og de mange muligheder for turister og gæster.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Annonce