Annonce
Erhverv

Fremgangen fortsætter: Klar til at ansætte 30 nye medarbejdere i Tvis

Der skal i løbet af foråret ansættes 30 nye medarbejdere i produktionen hos TVM Group i Tvis. Arkivfoto: Morten Stricker
I løbet af foråret regner køkkenproducenten TCM Group i Tvis med at ansætte 30 nye medarbejdere i produktionen.

Tvis: 2018 var ifølge administrerende direktør Ole Lund Andersen et fremragende år for køkkenproducenten TCM Group i Tvis.

Overskud på 103 millioner kroner og en stribe nyansættelser.

Tendensen ser ud til at fortsætte i 2019.

- Vi skal i løbet af foråret ud og ansætte 30 nye medarbejdere i produktionen i Tvis. Den meget glædelige udvikling ser ud til at fortsætte, siger Ole Lund Andersen.

Der er godt gang i salget af Svane og Tvis Køkkener landet over.

- Der er en rigtig stor efterspørgsel efter specielt Svane Køkkener. Det er meget tydeligt, at forbrugerne efterspørger danskproducerede køkkener. Det mærker vi meget i øjeblikket. Svane Køkkenet er et meget stærkt brand i store dele af Danmark, siger Ole Lund Andersen.

I øjeblikket er der 278 ansatte i produktionen og 90 funktionærer på hovedkvarteret i Tvis. Med de nye ansættelser kommer antallet op i nærheden af 400 alene i Tvis. I 2018 kom der også nye medarbejdere til virksomheden, som har en lang rækker salgsbutikker rundt omkring i Danmark.

Direktøren satser på, at det kan lade sig gøre at ansatte 30 nye medarbejdere i produktionen.

- Vi har medarbejdere fra et stort område. Der er lav ledighed i vores område, men vi håber, at det er muligt at tiltrække nye folk, så vi kan fortsætte den positive udvikling, siger Ole Lund Andersen, der glæder sig over, at det med motorvejen er blevet hurtigere og lettere at komme til Tvis.

- Vi håber også på, at der en dag kommer et trinbræt, så det bliver lettere at rekruttere medarbejdere, siger Ole Lund Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ulfborg/Vemb

Mand omkommet i drukneulykke

Leder For abonnenter

Der er meget at hente her

Lige i tiden er der fokus på sygefraværet på offentlige arbejdspladser, fordi der sendes en del statistik ud for området af den liberale tænketank Cepos, og det er også blevet behandlet på forskellig vis her i avisens spalter. Bemærkelsesværdigt er det såmænd ikke, at de vestjyske kommuner ligger i den gode ende af den slags statistikker. Men overraskende er det måske nok, at der for eksempel inden for plejepersonalet er hele fem dages sygefravær om året i forskel på for eksempel Struer og Lemvig kommuner med Lemvig som den, der er blandt de kommuner, der har færrest sygedage om året. Her ser man på gennemsnitstallet, og det er altså rigtig mange dage, når man ganger op med antallet af personaler inden for plejesektoren. Var der blot 100 ansatte, så var det 500 dage - eller hen ved 10 ugers arbejde, der er til rådighed. Det gør altså en forskel, når man skal regne udgiften ud til sådan en sektor. Man kan også studse over, at der er kommuner, der har langt over 20 sygedage pr. medarbejder i gennemsnit om året, hvor andre har mindre end det halve. Og selv om man regner ud fra den gode ende, så er der vist ikke mange private virksomheder, der opererer med at forudse, at hver medarbejder i gennemsnit skulle have to ugers sygdom om året. Der er selvfølgelig mange facts og kendsgerning bag disse tal, så man ikke "bare lige" kan overføre fra det ene fag til det andet. Der er jobs, som vil give flere sygedage, fordi man er i kontakt med syge mennesker, og det er hårdt og stressende. Men alligevel er det en markant forskel. Det er i hvert tilfælde noget, enhver kommunalpolitiker må tænke meget over, da der her virkelig er nogle penge at investere i bedre arbejdsmiljø med mere, hvis de bliver betalt tilbage med, at medarbejderne er mindre syge. Når man ser ud over landet, så er det vist ikke en fordom, at man føler sig mere forpligtet til at møde op på arbejde jo længere, man er væk fra de store byer. Det skyldes også, at der er mindre enheder, hvor man føler sig forpligtet af fællesskabet, og man kender den, der skal arbejde hårdere, når man bliver hjemme. Det er ret opdragende. Til gengæld er mindre enheder også mere sårbare i statistikkerne, når man taler langtidssyge, da blot en enkelt af dem kan påvirke statistikken ret meget. Derfor kan statistik ikke bruges til alt, men de her statistikker er mere end en tanke.

112

Kaldte betjent for magtliderligt svin

Annonce