Annonce
Holstebro

Frederikke fik cykel til 15.000 kroner stjålet: Men er cykeltyvene generelt gået sukkerkolde?

Cykelejerne kan i højere grad have deres transportmiddel i fred. I hvert fald, hvis man skal tro statistikken for anmeldte cykeltyverier, der viser et markant fald de sidste ti år. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
De har ikke meget krudt i benene længere, cykeltyvene. På ti år er antallet af to-hjulede tyverier raslet ned. Til gengæld er tyvene blevet mere kvalitetsbevidste.

Holstebro: Når man bor på Stationsvej og arbejder som sergent på Jydske Dragonregiment, har man brug for et transportmiddel i hverdagen.

For 25-årige Frederikke Vahl-Møller var det den racercykel, hun havde brugt 15.000 kroner på - og som hun også brugte til flere ugentlige motionsture.

Men dagen før, hun skulle hjem på juleferie, den 21. december sidste år, var cyklen pludselig væk fra det cykelskur, hvor den stod låst med en sikkerhedsgodkendt kliklås.

Annonce

- Det er første gang, jeg har prøvet at få stjålet noget, siger Frederikke Vahl-Møller.

Det var cyklen her, Frederikke Vahl-Møller i december fik stjålet. Privatfoto: Frederikke Vahl-Møller

Erstatningen for den, har hun fået nu, men bekymringerne er der stadig;

- Det er da virkelig frustrerende, når man står og skal bruge den, og jeg har da ikke lyst til at låse en anden cykel fast dernede nu, siger Frederikke Vahl-Møller, der omgående meldte cykeltyveriet til politiet.

Rasler ned

Statistisk set bliver tyverier, som det Frederikke Vahl-Møller var udsat for, dog sjældnere og sjældnere. På ti år er antallet af cykeltyverier raslet ned.

"Kun" 164 cykler er i de første tre kvartaler af 2021 blevet anmeldt stjålet i Holstebro kommune. Til sammenligning blev der anmeldt 454 cykeltyverier i de første tre kvartaler af 2011. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Allan Laustsen, vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, kan ikke komme med en reel forklaring:

- Det bliver desværre ikke andet end noget gætværk, hvis jeg skal forsøge at kloge mig i det, for i dag foregår anmeldelsen af cykeltyverier elektronisk, så vi ser dem ikke på døgnrapporterne,  siger han.

Annonce

Bentrætte, men kvalitetsbevidste

Også på landsplan generelt har tallene taget et dyk. Fra 54.468 i de tre første kvartaler af 2011 til 27.423 i samme periode i 2021.

Forsikringsselskabet Alka har tidligere forklaret i en pressemeddelelse fra 2021, at godt nok falder antallet af cykeltyverier - men den gennemsnitlige erstatningssum er steget med 6,24 procent i årene 2011-2020.

- Årsagen til den store stigning i den gennemsnitlige erstatning skyldes blandt andet elcykler. Salget af elcykler er eksploderet i de sidste fem år. Da de er dyrere end en almindelig cykel, stiger den gennemsnitlige erstatning også, siger Sebastian Knudsen, produktansvarlig for indbo hos Alka.

Annonce
Kultur

Maggie er med 'mor' i salonen hver dag: - Kunderne synes, det er så hyggeligt - nogen bliver ligefrem skuffede hvis hun ikke er her

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Politiet efterlyser vidner til brutalt overfald på åben gade: 32-årig fik knytknæveslag og flaske i hovedet

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Holstebro

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Navne For abonnenter

Poul-Erik Sloth Nielsen blev 'kun' 72 år - men der er mange, som bliver 100 år og ikke har prøvet så meget, som han har

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Holstebro For abonnenter

Ragnvald fik livet tilbage, da en anden mistede sit: - Jeg er dybt taknemlig

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Struer

Tommy stod 'I hus til halsen' - nu har han fået mod på livet igen: - Jeg har fuldstændig ændret mig selv

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Hvorfor skal jeg have skattefri penge ind på kontoen, som jeg ikke har bedt om og ikke har brug for?

Holstebro For abonnenter

Hun er selv vaccineret - men ikke hendes børn:  - For at være ærlig, så kan jeg ikke forstå, hvorfor der skal være så stort et pres

Holstebro

Nye regler kan smadre skiferien for Karsten: - Det kan ikke passe. Jeg har fået tre stik og er immun - jeg må være ønsket at få ind

Annonce