Annonce
Holstebro

Freder asylbørn - satser på udstrakt hånd fra kirken

- Det her er så omfangsrigt - et antal af 24 børn - at vi har bedt forvaltningen samarbejde med BUM om at arbejde videre med at finde en lokal løsning, siger Torben Strømgaard, fungerende formand for børn- og familieudvalget. Arkivfoto: Morten Stricker
Udvalget for børn og familie er parat til at sende børn over i Mejdal Kirkes lokaler for at løse pasnings-flaskehals. Et forældrepar er dog på vej væk.

Holstebro: Det er udelukket at rykke asylbørn ud af pavillonen, der opstillet ved Børne Universet Mejdal (BUM), for at skaffe plads til de 24 lokale børn, der fylder tre år i løbet af de første fire måneder af 2020.

Det er politikerne i børn- og familieudvalget enige om.

Til gengæld vender udvalget tommelfingeren opad til den anden mulighed, som BUM selv har peget på - nemlig at låne lokaler i det lokale menighedshus, som ligger i umiddelbar nærhed af institutionen og vil kunne rumme den tredjedel af årgangen, som ellers skal sendes ud i midlertidige pladser andre steder i kommunen.

- Vi vil gerne arbejde for en smidig løsning, fordi det er en helt speciel situation. Vi har to-tre muligheder i spil, hvor kirken er én af dem, og kan der laves en løsning, er vi villige til at dispensere, såfremt lokalerne kan godkendes til institutions brug af kommunens fælles ejendomscenter, siger næstformand og fungerende formand for børn- og familieudvalget, Torben Strømgaard (V).

Annonce

- Vi vil gerne arbejde for en smidig løsning, fordi det er en helt speciel situation. Vi har to-tre muligheder i spil, hvor kirken er én af dem.

Torben Strømgaard (V), næstformand og fungerende formand for børn- og familieudvalget.

Sympatisk - men ikke nok

En ”sympastisk” løsning, medgiver en af de berørte forældre, Morten Damgaard, far til tvillinger.

- Det redder selvfølgelig de børn, der efter nytår skulle sendes ud i pasning rundt omkring, men det er stadigvæk nødløsning på nødløsning. Forvaltningen lægger jo ikke op til en holdbar løsning på sigt, idet den ikke vil ændre på anvisningskriterierne, men kun peger på to muligheder - enten at flytte asylbørnene eller brug af kirkens lokaler. Den eneste holdbare løsning er at udbygge BUM, siger Morten Damgaard.

Familien har draget den konsekvens at lade deres børn indskrive i børnehaven i Tvis.

- Vi skulle give besked om vores pasningsønsker 1. december. Her skrev vi ikke BUM på som 1. prioritet. Det er ikke et fravalg af BUM, men et fravalg af kommunens manglende rettidige omhu, siger Morten Damgaard.

Forsøger at være fleksible

Kommunen har ikke distriktsgaranti, alligevel kommer I Mejdal-Halgård forældrene til undsætning. Vil I så også gøre det, hvis der kommer forældre fra et andet lokalsamfund, som heller ikke kan få passet deres børn lokalt?

- I Venstre har vi altid været tilhængere af fleksible løsninger, og det synes jeg også, at vi forsøger at være i kommunen. For et par år siden var der blandt andet en situation i Skave, hvor et barn ikke kunne få plads lokalt, og hvor vi var ude at give en dispensation, siger Torben Strømgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FCM

Priske efterlyser vinderkultur hos ulvene

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce