Annonce
Holstebro

Freder asylbørn - satser på udstrakt hånd fra kirken

- Det her er så omfangsrigt - et antal af 24 børn - at vi har bedt forvaltningen samarbejde med BUM om at arbejde videre med at finde en lokal løsning, siger Torben Strømgaard, fungerende formand for børn- og familieudvalget. Arkivfoto: Morten Stricker
Udvalget for børn og familie er parat til at sende børn over i Mejdal Kirkes lokaler for at løse pasnings-flaskehals. Et forældrepar er dog på vej væk.
Annonce

Holstebro: Det er udelukket at rykke asylbørn ud af pavillonen, der opstillet ved Børne Universet Mejdal (BUM), for at skaffe plads til de 24 lokale børn, der fylder tre år i løbet af de første fire måneder af 2020.

Det er politikerne i børn- og familieudvalget enige om.

Til gengæld vender udvalget tommelfingeren opad til den anden mulighed, som BUM selv har peget på - nemlig at låne lokaler i det lokale menighedshus, som ligger i umiddelbar nærhed af institutionen og vil kunne rumme den tredjedel af årgangen, som ellers skal sendes ud i midlertidige pladser andre steder i kommunen.

- Vi vil gerne arbejde for en smidig løsning, fordi det er en helt speciel situation. Vi har to-tre muligheder i spil, hvor kirken er én af dem, og kan der laves en løsning, er vi villige til at dispensere, såfremt lokalerne kan godkendes til institutions brug af kommunens fælles ejendomscenter, siger næstformand og fungerende formand for børn- og familieudvalget, Torben Strømgaard (V).

- Vi vil gerne arbejde for en smidig løsning, fordi det er en helt speciel situation. Vi har to-tre muligheder i spil, hvor kirken er én af dem.

Torben Strømgaard (V), næstformand og fungerende formand for børn- og familieudvalget.

Annonce

Sympatisk - men ikke nok

En ”sympastisk” løsning, medgiver en af de berørte forældre, Morten Damgaard, far til tvillinger.

- Det redder selvfølgelig de børn, der efter nytår skulle sendes ud i pasning rundt omkring, men det er stadigvæk nødløsning på nødløsning. Forvaltningen lægger jo ikke op til en holdbar løsning på sigt, idet den ikke vil ændre på anvisningskriterierne, men kun peger på to muligheder - enten at flytte asylbørnene eller brug af kirkens lokaler. Den eneste holdbare løsning er at udbygge BUM, siger Morten Damgaard.

Familien har draget den konsekvens at lade deres børn indskrive i børnehaven i Tvis.

- Vi skulle give besked om vores pasningsønsker 1. december. Her skrev vi ikke BUM på som 1. prioritet. Det er ikke et fravalg af BUM, men et fravalg af kommunens manglende rettidige omhu, siger Morten Damgaard.

Annonce

Forsøger at være fleksible

Kommunen har ikke distriktsgaranti, alligevel kommer I Mejdal-Halgård forældrene til undsætning. Vil I så også gøre det, hvis der kommer forældre fra et andet lokalsamfund, som heller ikke kan få passet deres børn lokalt?

- I Venstre har vi altid været tilhængere af fleksible løsninger, og det synes jeg også, at vi forsøger at være i kommunen. For et par år siden var der blandt andet en situation i Skave, hvor et barn ikke kunne få plads lokalt, og hvor vi var ude at give en dispensation, siger Torben Strømgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Hele trænerstaben var med til den første triumf for 12 år siden, nu jagter de den tredje: - Det står som et af de største øjeblikke i min karriere

Struer

Klar med forslag for butik i Hjerm

Annonce