Annonce
Sport

Fredag ringede telefonen midt i skoletiden, lørdag stod Jonas foran 3830 tilskuere i Aalborg

- Der er nok 20, nej 30, måske 40 kilos forskel på mig og dem, det er nogle rigtig store drenge. Så jeg har noget at arbejde på i styrkerummet, griner Jonas Jepsen om de store Aalborg-spillere, han lørdag aften stod overfor. Foto: Morten Strægaard
Jonas Jepsen fik lørdag en stor drøm opfyldt, da den 18-årige bagspiller med kort varsel blev kastet i ilden mod Aalborgs danske mestre. Og selv om TTH Holstebro tabte kampen 36-27, kunne det ikke tage glæden fra den unge mand.

Aalborg: Når katten er borte, danser musene på bordet, lyder et gammelt ordsprog.

Lørdag aften var det 18-årige Jonas Jepsen, der foran 3830 tilskuere i mægtige Gigantium dansede rundt om et par landsholdsspillere og sendte læderet i netmaskerne. Og fik sig et minde for livet mod Aalborgs danske mestre.

- Det var en kæmpe oplevelse at blive kaste ind i sådan en kamp og sådan en kulisse. Det er bare noget helt andet end U19-holdet, som jeg normalt spiller på, det var super fedt og sådan en kamp, jeg har drømt om en dag at stå i, fortæller Jonas Jepsen.

Annonce

Under normale omstændigheder ville han kun kunne drømme om den slags kampe, men situationen er, som de fleste er bekendt, ikke normal i TTH Holstebro. Skaderne står i kø og dem der ikke er skadet, de er slidt godt ned, så vejen til spilletid er pludseligt blevet noget kortere.

- Havde vi ikke haft alle de skader, så ville jeg aldrig komme i spil i min alder. Så havde jeg nok skulle vente en to-tre år før jeg overhovedet kunne håbe på at få chancen, men nu har jeg fået en mulighed for at vise mig frem allerede nu og den prøver jeg bare at gribe, fortæller Jonas Jepsen.

Ringet op fredag

Den unge bagspiller blev først udtaget til kampen fredag, da det stod klart at hverken Nikolaj Markussen eller Christoffer Cichosz blev spilleklar.

Cichosz var fraværende af personlige årsager, mens Markussen vrikkede rundt på foden til fredagens træning. Og så var Jonas Jepsen pludseligt næste mand på listen.

- Jeg sad i skolen, da jeg blev ringet op og fik beskeden om at jeg skulle spille, fortæller Jonas Jepsen.

Kampen i tal

Aalborg Håndbold - TTH Holstebro 36-27 (17-14)

HTH Herreligaen, 11. spillerunde

Stillinger undervejs: 2-2, 6-4, 8-6, 10-8, 14-10, 17-14, 21-17, 24-20, 28-23, 30-23, 34-24, 36-27.

Mål, TTH: Magnus Bramming 7, Jonas Gade 5, Allan Damgaard 3, Mathias Porsholdt 2, Jesper Munk 2, Simon Damgaard Jensen 2, Emil Jensen 1, Jonas Jepsen 1, Rasmus Kier 1.

Topscorer, AAH: Buster Juul 7.

Udvisninger: AAH 0, TTH 1.

Tilskuere: 3830 i Sparekassen Danmark Arena.

Det var dog også noget af en opgave. Han fyldte først 18 i slutningen af juli og et hurtigt blik ned over den slanke krop afslører med det samme, at der er lang vej op til muskelbrøl som Benjamin Jakobsen, Henrik Møllgaard og Rene Antonsen - tre af de landsholdsspillere han stod overfor lørdag aften i Gigantium.

- Der er nok 20, nej 30, måske 40 kilos forskel på mig og dem, det er nogle rigtig store drenge. Så jeg har noget at arbejde på i styrkerummet, griner Jonas Jepsen.

Annonce

Klog præstation

Den unge mand kunne dog ikke forhindre et nyt nederlag til Aalborg, det andet på kun fire dage. Dertil var mesterholdet ganske enkelt for stærkt og det er der ingen skam i at erkende i TTH-lejren.

Faktisk skal holdet have ros for, at man gjorde rigtig mange ting rigtigt. De vestjyske spillere spillede en klog kamp og hang længe fint på, indtil nordjyderne trak fra til sidst.

- Jeg synes vi spiller en flot kamp under de forudsætninger, vi har, især vores første halvleg var god. Men vi laver fejl, det kan vi ikke undgå, og dem bliver vi straffet på, siger cheftræner Søren Hansen.

Han har uge efter uge stået med en umulig opgave, hvor der skulle findes nye løsninger på hvordan TTH får mest ud af en skadesplaget trup. Mange gange uden mulighed for at øve tingene inden kampene, fordi der ikke var spillere nok klar til at gennemføre et ordentligt træningspas.

- Jeg har været med omkring håndboldligaen i over 20 år nu og jeg har aldrig prøvet noget lignende. Det er helt vildt, men vi kæmper virkeligt for at få mest muligt ud af de ressourcer, vi har, fortæller Søren Hansen.

Næste opgave er hjemmekampen mod Skjern på lørdag.

Det var en kæmpe oplevelse at blive kaste ind i sådan en kamp og sådan en kulisse. Det er bare noget helt andet end U19-holdet, som jeg normalt spiller på, det var super fedt og sådan en kamp, jeg har drømt om en dag at stå i.

Jonas Jepsen.
Annonce
Sport

Cheftræner sygemeldt på ubestemt tid med stress - Uhrenholt tager over

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Mysteriet i Mejdal: De er de mest vaccinerede og de mest smittede

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Struer

Georg kom på tidlig pension: - Jeg er sgu slidt

Vestjylland

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Struer For abonnenter

Panik i venteværelset: Lægen lukker, hvad gør vi nu?

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Struer

Mistanke om Omikron-smitte på landsbyskole: Klasse sendt hjem sammen med halvdelen af lærerstaben

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Erhverv

Bagermester i kovending: Åbner igen med det samme

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Holstebro

Nyvalgt byråd ramt af corona til første møde: To måtte blive hjemme

Annonce