Annonce
Erhverv

Efter 13 dage som strandet på Viborgvej: Nu er Igor endelig på vej hjem

Langturschauffør Igor Boziinovski fra Makedonien nåede i 13 dage at være strandet på en vigeplads på Viborgvej efter at hans lastbil gik i stykker. Men mandag kunne han igen sætte sig bag rattet og begive sig de 1800 kilometer mod Makedonien. Foto: Johan Gadegaard
Den makedonske langturschauffør Igor Bozinovski strandede med en ødelagt lastbil på en rasteplads lige uden for Holstebro 25. maj - først 13 dage senere kunne han sætte kursen mod hjemlandet, konen og de to børn.

Holstebro: Der stod han så, helt alene, uden at kunne sproget og med en lastbil, der ikke ville mere. På en rasteplads ved Viborgvej lige uden for Holstebro. Tirsdag den 25. maj om eftermiddagen.

Siden har 29-årige langturschauffør Igor Bozinovski ventet på at få repareret lastbilen. Og ventet. Og ventet. De første par dage i lastbilen.

Herefter blev han af sin vognmand indkvarteret på Kyndestoft Bed & Breakfast mellem Mejrup og Skave. Den strandede lastbil på de eksotiske nummerplader vakte efter godt en uges tid avisens nysgerrighed. Siden kunne vi fortælle om Igor og hans lange ventetid.

Annonce

Lokal gæstfrihed strømmede imod chaufføren, der var taknemmelig, men også lidt betuttet over al interessen.

- Jeg har altså penge og mad, og min vognmand har sørget for, at jeg er indkvarteret på Bed & Breakfast, sagde en Igor ved godt mod til avisen torsdag i sidste uge.

Destination Makedonien

Det skete med bevidstheden om, at han dagen efter skulle være på vej hjem mod hjembyen Veles tæt på hovedstaden Skopje. Hjem til konen og parrets to børn.

Det skete bare ikke.

Fredag blev til lørdag. Lørdag blev til søndag, søndag blev til mandag - og så landede hjælpen i form af et team af kolleger fra Makedonien. De fik repareret lastbilen, så Igor kunne begynde sin 1800 kilometer lange tur ned gennem Europa med destination Veles, Makedonien.

Forsinkelsen af den seneste hjemrejsedato skyldes angiveligt et pandemiramt Europa, hvor især krydsningen af grænser tog længere tid for mekanikerne end normalt.

I det store spil en lille forsinkelse for Igor, der nåede at være strandet i Holstebro i 13 dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce