Annonce
Lemvig

Nu skal reglerne være ens: Fravær kan koste børnepenge

Politikerne vil nu ensrette reglerne for, hvordan folkeskoleelevernes fravær bliver noteret. Har en elev for meget fravær, kan det ende med at forældrene mister børne- og ungeydelsen. Arkivfoto: Tommy Kofoed, Ritzau Scanpix
Regler for registrering af fravær i folkeskolen bliver nu ensrettet
Annonce

Lemvig: Reglerne for hvordan fravær blandt kommunens folkeskoleelever skal registreres bliver ensrettet fra 1. januar.

Fra årsskiftet skal skolerne registrere lovligt fravær i form af blandt andet sygdom eller godkendt fravær samt ulovlig fravær. Det er en beslutning fra Folketinget, der nu også bliver implementeret i Lemvig Kommune. Og for nylig blev den behandlet og godkendt af familie- og kulturudvalget.

Har en elev 15 procents ulovlig fravær i løbet af et kvartal, skal skolelederen underrette kommunen, der derefter skal tage stilling til, om børne- og unge-ydelsen skal udbetales i det kommende kvartal. Inden vil der dog blandt andet være taget initiativ til såkaldte bekymringsamtaler.

- I dag ved vi, at registreringen af fraværet ikke er ens over hele linjen. Derfor kan vi nu bruge retningslinjerne til at få en fælles måde at registrere fraværet på, siger udvalgsformand Henrik Thygesen (V).

Ifølge retningslinjerne er der lagt op til, at skolelederne blandt andet skal være opmærksomme, hvis en elev er væk uden begrundelse eller hvis der er fem sammenhængende fraværsdage uden årsag.

Hjælper samtaler og skolernes handlingsplaner ikke, er det op til Børne- og Familiecentret at træffe en beslutning om, hvad der skal ske.

Henrik Thygesen peger dog på, at der ikke er noget der tyder på, at eleverne i Lemvig Kommune har problemer med store og ulovlige fravær.

Det bakkes op af tal fra kommunens kvalitetsrapport på folkeskoleområdet i 2018. De senest tilgængelige tal er fra skoleåret 2017-18, og de viser, at det gennemsnitlige fravær blandt eleverne i det skoleår lå på 4,3 procent.

- Men med handlingsplanen fra regeringen tager vi fat på en ensartet registrering af fraværet. Som på mange andre områder gælder det også her, at en tidlig indsats er en god indsats, siger Henrik Thygesen.

Annonce
Annonce
Sport

Superliga-talenter binder sig til HB

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce