Annonce
Sport

Franskmænd indtager hovedrollerne i Real Madrid-sejr

Javier Barbancho/Reuters
Raphaël Varane og Karim Benzema scorede, mens Ferland Mendy så rødt, da Real Madrid slog Espanyol 2-0.

Det var franskmænd, der indtog centrale roller i nøgleaktionerne, da Real Madrid lørdag eftermiddag skød sig til tops i Spaniens bedste fodboldrække med en 2-0-sejr hjemme over Espanyol.

Således blev begge hjemmeholdets mål scoret af franskmænd, mens en tredje Real-franskmand så rødt i slutfasen.

Real Madrids franske cheftræner, Zinedine Zidane, kan være tilfreds med både sine landsmænds aktioner i kampen og med de øvrige Real Madrid-spilleres indsats.

Skulle Zidane ønske sig noget mere udover de tre point, så var det nok, at spændingen var blevet punkteret noget før.

Real Madrid virkede til at være i kontrol, og det stjernespækkede mandskab kom lystigt frem til chancer og skød flittigt på mål.

Der skulle dog gå 79 minutter, før Karim Benzema lavede det 2-0-mål, der for alvor gav topholdet ro på og reelt sikrede den fjerde ligasejr på stribe.

I slutningen af første halvleg havde forsvarsspilleren Raphaël Varane åbnet målscoringen, da han var listet med frem og på bedste angribermanér sendte bolden i mål med venstrebenet, da en stor chance pludselig opstod.

Real Madrid måtte spille de sidste otte minutter med en mand i undertal. Venstrebacken Ferland Mendy modtog sit andet gule kort, da franskmanden klodset kom for sent i en tackling.

FC Barcelona kan generobre førstepladsen lørdag aften med en hjemmesejr over Mallorca.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Så mange vil være skolechef

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce