Annonce
Holstebro

Fra vovehals til livsstils-entreprenør

Et glimt fra fredagens show på Enghaven i Holstebro, hvor Erik W. Pedersen endnu en gang var flyvende. Foto: Gunnar O. Knudsen

Erik W. Pedersen blev i 1980'erne kendt i Holstebro for sine halsbrækkende stunts, som han udførte foran tusindvis af mennesker. I weekenden vendte den nu 59-årige stuntmand tilbage til byen for at genoplive showet i den by, der dengang for mere end 30 år siden blev hans nye familie.

Annonce

Holstebro/Vejle: Den 25. juni 1987 er en dato og et årstal, Erik W. Pedersen sent vil glemme.

Den sommerdag var der nemlig ifølge politiets vurdering samlet op mod 22.000 mennesker midt i Holstebro for at se motocrosskøreren udføre sit stunt:

Den dag sprang Erik W. Pedersen nemlig på sin motocrosscykel fra en rampe og op på taget af det daværende Holstebro-Hallen.

I den forgangne weekend - 31 år og nogle måneder senere - var den nu 59-årige stuntmand tilbage i den by, der dengang i 80'erne var blevet hans nye familie, for at genoplivet showet.

Så længe der er nogle mennesker, der føler, at jeg har noget at bidrage med, gør jeg det gerne. Men jeg gør det for at berige andre - ikke for min egen fornøjelses skyld. Den drøm har jeg udlevet. Nu vil jeg faktiske hellere spille golf eller løbe en tur.

Erik W. Pedersen

Mere om Erik W.

Han har otte verdensmesterskaber i motorcykel- og bilstunts bag sig.Han arbejder i dag som træner og vejleder i livsbalance, med at holde peptalk desuden som energi-, sundheds- og dybdeterapeut og terapeut i psykobiologisk bevidsthed.

For seks år siden udgav han bogen "Livet vil os kun det bedste", og han planlægger snart at udgive en opfølger til bogen.

Du kan læse mere om ham og hans virksomhed på hans hjemmeside: Erikw.dk.

Erik W. Pedersen udgav for seks år siden bogen "Livet vil os kun det bedste". Her er han fotograferet med sin bog. Pressebillede
Annonce

Et berigende liv

For Erik W. er nemlig som en gammel cirkushest, der lugter savsmuld.

- Så længe der er nogle mennesker, der føler, at jeg har noget at bidrage med, gør jeg det gerne. Men jeg gør det for at berige andre - ikke for min egen fornøjelses skyld. Den drøm har jeg udlevet. Nu vil jeg faktiske hellere spille golf eller løbe en tur, fortalte Erik W. i telefonen fra Vejle, hvor han bor i dag og har boet siden 1989.

Og selv om han i dag lever af at hjælpe andre med at skifte spor i tilværelsen og med at leve deres drømme ud, så har cirkushesten ikke helt droppet det med at dreje gashåndtaget og træde speederen i bund.

- Jeg arbejder stadig som stuntmand ved siden af mit job, fortæller Erik W., der senest har udført stunts til en film med titlen "Lev Stærkt".

Og den titel må han siges selv at have levet op til, selv om han for år tilbage selv slog blinklyset til og foretog en drastisk vending i sit liv.

- Jeg har levet et berigende liv, mener han.

Annonce

- Find på noget vildt

Men lad os begynde med begyndelsen:

Erik W. Pedersen er født i Ørum, der ligger mellem Viborg og Randers. I sine unge år kom han i kontakt med Knud Christensen - eller Knud Pub, som han stadig kaldes, fordi han dengang drev Flamingo Pub i Holstebro. Det var gennem Knuds bror, Gert, der solgte motorcykler i Farsø, at samarbejdet og det senere venskab mellem Knud og Erik opstod. For at tjene penge til sin sport fik Erik W. nemlig weekendjob som bartender på pubben, og da han fandt en kæreste i byen, flyttede han til Holstebro.

- Hver gang der var byfest eller andet, blev jeg spurgt, om jeg ikke kunne finde på noget vildt, fortæller Erik W.

Og det kunne han.

For det var det, han syntes, han var bedst til.

Annonce

Livets største depression

Hans erfaring fra skolen var nemlig, at han hellere ville bruge sine hænder og krop, end han ville læse i en bog.

- Og så kan jeg godt lide action, siger han, men tilføjer, at han ikke følte, at han var dumdristig.

- Jeg sagde ikke bare ja, men brugte både tid og tanker på forberedelsen, fortæller han om de shows og stunts, han udførte.

Med den livsvisdom, han siden har suget til sig, kan han sagtens forklare, hvad det var, der drev ham til at udføre de halsbrækkende præstationer på to eller fire hjul.

- Jeg var drevet af et mindreværd, og jeg fik anerkendelse, når jeg udførte mine stunts, forklarer han.

Tilbage til den ændring, der pludselig skete i stuntmandens og racerkørerens liv. Han fik nemlig pludselig problemer med sit helbred:

- Jeg vågnede op på Rigshospitalets traumeafdeling med 13 brud på min krop efter et show, der ikke gik godt, fortæller han og konstaterer:

- Da gik jeg ind i mit livs største depression.

Annonce

Bog med indhold

Motocroskøreren var blandt andet kommet til skade med sit fodled, som lægerne ved en operation ville stivgøre. Aftenen inden operationen var han langt nede, og da sygeplejersken kom ind på stuen for at sige godnat og slukke lyset, kunne hun godt se, at den var helt gal. I stedet for at slukke lyset, hentede hun en bog til ham:

- Det var lige den bog, jeg havde brug for, siger Erik og fortæller, at den handlede om sammenhængen mellem tanker og adfærd.

- Og det var jo lige det, der havde gjort, at jeg bare skulle gøre det vildere og vildere.

Da det blev morgen havde han taget beslutningen om, at han ikke ville opereres, men følge nye principper og helbrede sig selv.

Og sådan blev det.

Han kastede sig over flere bøger om emnet og satte sig på skolebænken for at lære mere, og snart begyndte telefonen at ringe fra folk, der ville høre, om han ville være mentor for dem.

Annonce

Livsstils-entreprenør

- Jeg arbejder nu som livsstils-entreprenør, der hjælper mennesker med at udvikle deres adfærd og dermed får det liv, de ønsker sig. Og det har jeg gjort i 32 år, siger han og forklarer, at det gælder både i arbejdslivet, økonomisk, familiemæssigt og helbredsmæssigt.

Erik W. bor i dag sammen med Mie - som han kalder sin dejlige kæreste, kone og elskerinde. Mie, der også arbejder som livsstils-entreprenør, har tre drenge på 18, 21 og 23 år. Og de er alle tre fløjet fra reden.

- De fiser rundt ude i verden, konstaterer drengenes bonusfar.

Den 25. juni 1987 er i øvrigt så vidt vides stadigvæk en rekorddag i Holstebros historie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Holstebro

70 kontroller i weekenden: Politiet fandt intet galt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce