x
Annonce
Mærkedage

Fra verdens bedste til fængsel i Paraguay

Ronaldinho blev 7. marts varetægtsfængslet i Paraguay for at rejse ind i landet med falsk pas. Norberto Duarte/Ritzau Scanpix
Den brasilianske fodboldlegende Ronaldinho, der fylder 40 år 21. marts, blev i 2005 kåret til verden bedste. Tidligere på måneden blev han anholdt i Paraguay.

40 Fra sambabold på højeste niveau og en kåring som verdens bedste fodboldspiller til et ophold i et paraguaysk fængsel.

For den brasilianske fodboldlegende Ronaldo de Assis Moreira - bedre kendt som Ronaldinho - har livet taget noget af en drejning.

Den tidligere FC Barcelona-profil fylder 40 år lørdag den 21. marts, men fødselsdagen kan han se frem til at fejre i en celle.

Ronaldinho og hans bror blev nemlig anholdt i starten af marts i Paraguay og sigtet for at rejse med falske pas.

Den 7. marts blev de varetægtsfængslet, mens politiet efterforsker sagen. I henhold til Paraguays lovgivning har efterforskerne seks måneder til at gøre det.

Ronaldinhos advokat har afvist, at den tidligere fodboldstjerne og hans bror rejste med falske pas.

Ronaldinho var inviteret til Paraguays af en velgørenhedsorganisation for udsatte børn og for at promovere sin nye bog.

Siden han officielt indstillede sin aktive karriere i starten af 2018 har netop velgørenhedsarbejdet fyldt meget i brasilianerens hverdag.

Angriberen var med til at sikre Brasiliens VM-guld i 2002. Ved slutrunden stemplede han for alvor ind på den internationale scene med et spektakulært frisparksmål mod England i kvartfinalen.

Han blev betragtet som en af verdens allerbedste fodboldspillere i midten af 2000'erne, hvor han tørnede ud for FC Barcelona, som han skiftede til fra Paris Saint-Germain i 2003.

På hjemmebanen Camp Nou tryllebandt han tilskuerne med sine finurlige finter og fantastiske sparketeknik.

Det blev blandt andet belønnet med Ballon d'Or-prisen i 2005. Og det blev også til to spanske mesterskaber og en Champions League-triumf i 2006.

Da Lionel Messi begyndte at tage fokus i Barcelona, skiftede Ronaldinho i 2008 til AC Milan. På trods af en ligatitel i 2011 formåede han dog ikke for alvor at genfinde storspillet i det italienske.

Efter opholdet i Serie A har Ronaldinho primært spillet i brasiliansk fodbold - dog med en enkelt afstikker til mexicanske Querétaro. Han spillede sin sidste professionelle kamp i 2015.

Ronaldinho har i sine 97 landskampe for Brasilien scoret 33 mål.

Ronaldinho scorede 94 mål i sine 207 optrædender for FC Barcelona. (Arkivfoto) Gustau Nacarino/Reuters
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce