Annonce
Ulfborg/Vemb

Fra livreddende aktioner til badetips: Livredderne pakker sammen efter travl sommer

Sådan kan en livreddende aktion se ud for livredderne på Thorsminde Strand. Her billede fra en redningsøvelse forud for opstillingen af livreddertårnet i Thorsminde sidste år. Arkivfoto: Anders Hansen
Det kan mærkes, at corona har trukket danskerne til stranden. Også i Thorsminde, hvor livredderne har haft travlt.
Annonce

Thorsminde: Det har været en travlt sæson for de livredderne, der nu på andet år har våget over stranden ved Thorsminde. Onsdag pakkede livredderne sæsonen sammen. Og brug for dem - det har der været flere gange i Thorsminde henover sommeren.

Især den 15. august. Her var et ældre ægtepar kommet for tæt ind på molerne, hvor den udadgående strøm er størst, og de var blevet revet med strømmen ud. Og det kunne let være gået helt galt. For det flydetov, som er spændt ud som sikkerhed, var sprunget midt i badesæsonen og måtte sendes til reparation. Og det var først få dage før ulykken skete, at man valgte at sætte det op igen.

- Vi havde faktisk en diskussion om, hvorvidt det skulle sættes op, fordi vejret var træls, men vi endte alligevel med at sætte det op, forklarer Alex Lauritsen, bådfører hos Redningsstation Thorsminde.


De var chokerede over, hvor meget kraft, der var i strømmen. Det ser vi ofte. At folk bliver overraskede, ikke bevarer roen og begynder at svømme mod strømmen. Det skal man ikke. Man skal tværtimod svømme ud til siden og bruge bølgerne til at komme ind til lands.

Lasse Serup Jensby, driftchef i Trygfonden Kystlivredning


Og til alt held. For det var dén, det ældre ægtepar måtte klamre sig til, da strømmen førte dem ud. To mænd svømmede ud for at hjælpe dem ind. Men den ene fik selv problemer med at komme ind - så livredderne måtte afsted efter tre, der skulle hives ind. Det lykkedes.

- De var chokerede over, hvor meget kraft, der var i strømmen. Det ser vi ofte. At folk bliver overraskede, ikke bevarer roen og begynder at svømme mod strømmen. Det skal man ikke. Man skal tværtimod svømme ud til siden og bruge bølgerne til at komme ind til lands, siger Lasse Serup Jensby, driftchef i Trygfonden Kystlivredning, der har livredderne i området.

Annonce

En travl sommer

Udover den alvorlige episode, der af Trygfonden blev kategoriseret som "livstruende", har der henover sommeren været 12 førstehjælpsaktioner.

- Det kan være alt fra indhentninger af folk på badedyr, der er fanget i en fralandsvind, til surfere, der er blevet overrasket over strømmen, siger han.

Udover det, har der været 183 forebyggende auktioner og 994 oplysende indsatser. På landsbasis den næstmest travle sæson i ti år.

- Og der har været travlt i Thorsminde. Især i august har vi godt kunnet mærke, at danskerne ville en tur ud til stranden. Problemet med Thorsminde er, at der er en ret stejl strand, og det bliver hurtig dybt, siger Lasse Serup Jensby.

Især nu, hvor livredder-sæsonen er stoppet, opfordrer han alle badegæster til at huske at læse det redningsnummer, der står i strandens begyndelse, og som man skal oplyse, hvis der bliver behov for at ringe 112.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Se, hvilken herlig grund...

Annonce