Erhverv

Fra Holstebro til Tyskland på under to timer

De nye motorvejsplaner, kan betyde, at man kan komme fra Holstebro til den dansk/tyske grænse på under to timer. Foto: Morten Stricker
Anlæggelsen af første del af Hærvejsmotorvejen mellem Give og Haderslev giver markante tidsbesparelser for bilister fra Nordvestjylland på vej til Tyskland.

Holstebro/Nordvestjylland: Det vakte stor glæde og tilfredshed hos mange nordvestjyder, da det onsdag kom frem, at regeringen og Dansk Folkeparti har aftalt, at lukke de to omstridte motorvejshuller Herning i forbindelse med den store trafikplan til 112 milliarder kroner.

Arbejdet omkring Herning skal efter planen gå i gang i 2023. Ved samme lejlighed erklærede Socialdemokratiet sig ligeledes klar til at lukke hullerne, hvis de vinder regeringsmagten.

En lukning af "hullet" ved Herning vil give større sikkerhed og et par minutters mindre køretid.

Det vil betyde, at man som bilist fra centrum af Holstebro vil kunne køre til den dansk/tyske grænse på omkring to timer. I dag siger Krak og Google Maps, at det tager lige godt et par timer at køre til grænsebyen Padborg.

Et kvarter sparet

Men den største tidsgevinst for nordvestjyder med kurs mod den dansk/tyske grænse eller bilferie i Europa kommer med anlæggelsen af motorvejen mellem Give og Haderslev, som ifølge regeringens plan er aftalt til at begynde i 2023. I 2017 begyndte VVM-undersøgelsen af strækningen. Den endelige placering af vejen afgøres af, om motorvejen skal gå øst eller vest om Billund. Socialdemokratiet har også Give-Haderslev-motorvejen på deres prioriteringsliste.

Men uanset om man i sidste ende vælger den korte variant på 70 kilometer mellem Give og Haderslev eller den lange på 83 kilometer, vil turen til Sønderjylland blive kortere. I dag er der 90 kilometer på motorvejen mellem Give og Haderslev via Vejle og Fredericia. Det tager omkring en times tid, men køretiden bliver ofte længere på strækningen fra Vejle Nord til syd for Kolding på grund af meget trafik og en del færdselsuheld på E45.

Hvis den første etape af Hærvejsmotorvejen står færdig om ti år, vil køretiden fra Holstebro til den dansk tyske grænse blive 15 minutter kortere under normale trafikforhold. Køretiden vil også være mere sikker, da man undgår det trafikerede Trekantsområde.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

Struer For abonnenter

Der stod danger på GPS'en: - Der var en reel risiko for at blive slået ihjel, hvis man røg ud over

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Holstebro For abonnenter

Kæmpevarehus har nye store byggeplaner i Holstebro

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Annonce