Annonce
Navne

Fra hårnålesving til saksesvingere: Kørelærer køber den frisørsalon, hvor han er blevet klippet i 20 år

Michael Andersen har været kunde i Hair Design i 20 år. Normalt bliver han dog ikke klippet af Tanja Krogsgaard. Foto: Kaj Poulsgaard
Michael Andersen er vant til at beskæftige sig med chauffører. Fremover skal han også arbejde med frisører, idet han skal er ny ejer af Hair Design i Skjern. Tanja Krogsgaard og de to andre faste frisører i salonen fortsætter som selvstændige frisører i Hair Design.

Skjern: Hair Design i Østergade i Skjern har eksisteret siden 1980. De sidste 20 år med Tanja Krogsgaard som ejer.

Nu får salonen ny ejer, nemlig kørelærer Michael Andersen fra Vestjysk Køreskole, der har været fast kunde de sidste 20 år.

Michael Andersen kender ganske vist alt til hårnålesving, men han har ingen planer om at svinge saksen i Hair Design.

Annonce
Kørelærer Michael Andersen, Vestjysk Køreskole, køber Hair Design i Skjern af Tanja Krogsgaard, der fortsætter som selvstændig frisør i Hair Design, men nu på lige fod med de andre selvstændige frisører i salonen. Foto: Kaj Poulsgaard

Faktisk vil kunderne næppe bemærke ejerskiftet, idet Tanja Krogsgaard, Rebekka Jokszies og Laura Nygaard Jensen fortsætter som frisører i Hair Design.

Faldt ned af en trappe

- Jeg faldt på hovedet ned af nogle trapper i 2014 og blev opereret for en diskusprolaps. Det har givet lidt helbredsmæssige udfordringer. Da jeg samtidig har en kæreste, der sejler, og derfor kun er hjemme halvdelen af tiden, syntes jeg, at jeg brugte alt for megen tid på alt det administrative. Tid, som jeg hellere vil bruge sammen med mine børn, siger Tanja Krogsgaard.

Hun satte derfor sin salon til salg på et onlineforum for selvstændige.

- Da Michael Andersen hørte det, sagde han "Hvorfor spurgte I ikke mig?" Og derefter faldt det hele ret hurtigt på plads over et par kopper kaffe. Jeg føler mig fuldstændig tryg ved Michael. Han kommer her fra byen, og vi har klippet ham i mange år, siger Tanja Krogsgaard.

Hun glæder sig helt vildt til at slippe for alt det praktiske, og til ikke at være chef mere, men "blot" kollega til de andre frisører i Hair Design.

- Det bliver en anderledes sparring, fordi vi nu bliver lige. Det glæder jeg mig til. Ejerskiftet giver ro i hovedet og mindre ansvar, og det bliver dejligt at have lidt ekstra tid. Det har jeg jo også fundet ud af under corona, siger Tanja Krogsgaard, der fremover vil kunne koncentrere sig mere om sine egne kunder.

Selv om Tanja ikke stopper som frisør, vil hun gerne benytte lejligheden til at takke sine kunder for trofast opbakning og mange gode snakke gennem årene.

- I samme omgang vil jeg også gerne sige en kæmpe tak til de ti elever, der kom under mine vinger, samt de dygtige assistenter, som gjorde drømmen til virkelighed, siger Tanja Krogsgaard.

Annonce

Nyt koncept

Med Michael Andersen som ejer bliver konceptet for frisørerne i salonen ændret. Fremover vil de ikke være ansatte, men selvstændige frisører, der lejer sig ind i salonen, hvor de så har adgang til de faciliteter og de produkter, der er i salonen.


For mig giver det også værdi, at en lokal forretning forbliver lokal, og for kunderne vil alt være ved det samme.

Michael Andersen, ny ejer af Hair Design


- Konceptet giver lokale frisører mulighed for at være selvstændige, hvor de selv bestemmer over deres arbejdsindsats og dermed indtjening, uden at de skal op med en stor investering. De bestemmer selv, om de vil have skæve arbejdstider, eller om de måske vil tilpasse deres tider, mens de har små børn. Ordningen giver med andre ord frisørerne i Hair Design større frihed, mens de stadig har alle fordelene ved at være en del af et større frisørteam og en god salon, siger Michael Andersen.

Tanja Krogsgaard glæder sig helt vildt til at Michael Andersen overtager alt det administrative. Foto: Kaj Poulsgaard

Han håber, at det koncept vil være med til at trække endnu et par frisører til salonen.

Som ejer af Vestjysk Køreskole, hvor han både har ansatte og selvstændige kørelærere under sig, er Michael Andersen vant til et koncept af samme type. Derfor er han også helt tryg ved at gå ind i en anden branche.

- For mig giver det også værdi, at en lokal forretning forbliver lokal, og for kunderne vil alt være ved det samme. De vil stadig kunne blive klippet af deres faste frisør i Hair Design, hvor de også fremover vil opleve god stemning og service, siger Michael Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce