Annonce
Mærkedage

Fra boksestjerne til landskendt skraldemand

I september 1968 mødte Tom Bogs den tyske europamester Lothar Stengel i Københavns Idrætspark foran 12.000 tilskuere. Tyskeren blev slået i gulvet tre gange i første omgang, og efter kun 2 minutter og 35 sekunders boksning kunne Tom Bogs lade sig hylde som ny europamester. Erik Gleie/Ritzau Scanpix
Tom Bogs er en af Danmarks bedste boksere nogensinde og blev efter karrierestoppet kendt som skraldemand på Amager. Torsdag den 21. november fylder han 75 år.

75 år: Hans far var firedobbelt dansk mester i kuglestød, og søsteren valgte at satse på diskoskast, men det blev boksning, der løb med sejren, da Tom Bogs skulle kaste sig over en sportsgren.

Og det lykkedes til fulde for christianshavner-drengen, der fylder 75 år torsdag den 21. november.

Promotor Mogens Palle har altid kaldt ham en af de bedste boksere, han har haft i sin boksestald.

Evnerne som nævekæmper gjorde Tom Bogs til et af Danmarks største sportsnavne i 1960'erne og 1970'erne og førte siden til, at han i 2002 blev optaget i dansk sports Hall of Fame som den hidtil eneste bokser.

Som knægt var han ellers lidt af en splejs og blev flere gange sendt på svagbørnskoloni. Men han voksede sig stor og stærk og blev professionel bokser og syv gange europamester.

Tom Bogs vandt sine første 55 kampe og kan i alt fremvise en rekordliste med 77 sejre i 87 kampe, men to af hans mest kendte kampe endte i nederlag.

Han mente sig bortdømt, da han tabte sin EM-titel til italieneren Carlos Duran i Rom i 1970, mens der ikke var nogen tvivl om styrkeforholdet, da Bogs blev knockoutet af Carlos Monzon i en VM-kamp i Københavns Idrætspark to år senere.

I modsætning til andre boksere stoppede Tom Bogs karrieren i tide. Men han slap dog ikke for den karakteristiske snøvlende tale, som man får, når man har fået mange slag på tuden.

Efter boksekarrieren var han murerarbejdsmand, blev uddannet fængselsvagt og arbejdede i Vestre Fængsel og Vridsløselille Statsfængsel, inden han i 1983 blev skraldemand.

- Det var et eventyr, har Bogs selv sagt om jobbet, som han blev i, indtil han gik på pension i 2009.

Siden har der været mere stille omkring Bogs, der i dag lider af demens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];