Annonce
Mærkedage

Fra billedkunstner til filminstruktør

Familiefilmen Far til fire - til søs fra 2012 er den sidste ud af i alt seks Far til fire-film, som Claus Bjerre har arbejdet på som filminstruktør. (Arkivfoto) Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Claus Bjerre er kendt for at instruere familiefilmene "Far til fire", men han startede sin karriere som scenograf. Onsdag den 4. december fylder han 60 år.

60 år: Han er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, og i 1986 stod han for scenografien i filmen "Et skud fra hjertet".

Et år senere lavede han specialeffekter til Bille Augusts film "Pelle Erobreren", som fik stor succes. Filmen vandt flere priser - heriblandt en Oscar for bedste fremmedsprogede film.

Men Claus Bjerre fik senere smag for at instruere, og i dag er han blandt andet kendt for at stå bag de populære familiefilm "Far til fire".

Onsdag den 4. oktober fylder den danske filminstruktør, manuskriptforfatter og filmproducent Claus Bjerre 60 år.

I et par år lavede han rekvisitter og arbejdede med scenografi til flere film.

Senere debuterede han som filminstruktør og har siden arbejdet med både reklamefilm, kortfilm og spillefilm.

Novellen "Det Springende Punkt" fra 1989 blev Claus Bjerres første film, og fra 2005 og syv år frem skrev og instruerede han genoplivningen af "Far til fire".

Det blev til i alt seks film i det underholdende familieunivers.

På trods af flere dårlige anmeldelser trak filmene over 400.000 mennesker i biograferne, for hver gang en ny "Far til fire"-film kom ud.

I 2014 producerede, skrev og instruerede han komediedramaet "En, to, tresomt", der handler om et trekantdrama.

I 1998 blev Claus Bjerre gæstelærer På Den Danske Filmskole, hvor han efterfølgende blev fastansat som instruktørlærer. Få år senere blev han leder af instruktøruddannelsen og var det frem til 2007.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Annonce