Annonce
Mærkedage

Fra billedkunstner til filminstruktør

Familiefilmen Far til fire - til søs fra 2012 er den sidste ud af i alt seks Far til fire-film, som Claus Bjerre har arbejdet på som filminstruktør. (Arkivfoto) Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Claus Bjerre er kendt for at instruere familiefilmene "Far til fire", men han startede sin karriere som scenograf. Onsdag den 4. december fylder han 60 år.

60 år: Han er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, og i 1986 stod han for scenografien i filmen "Et skud fra hjertet".

Et år senere lavede han specialeffekter til Bille Augusts film "Pelle Erobreren", som fik stor succes. Filmen vandt flere priser - heriblandt en Oscar for bedste fremmedsprogede film.

Men Claus Bjerre fik senere smag for at instruere, og i dag er han blandt andet kendt for at stå bag de populære familiefilm "Far til fire".

Onsdag den 4. oktober fylder den danske filminstruktør, manuskriptforfatter og filmproducent Claus Bjerre 60 år.

I et par år lavede han rekvisitter og arbejdede med scenografi til flere film.

Senere debuterede han som filminstruktør og har siden arbejdet med både reklamefilm, kortfilm og spillefilm.

Novellen "Det Springende Punkt" fra 1989 blev Claus Bjerres første film, og fra 2005 og syv år frem skrev og instruerede han genoplivningen af "Far til fire".

Det blev til i alt seks film i det underholdende familieunivers.

På trods af flere dårlige anmeldelser trak filmene over 400.000 mennesker i biograferne, for hver gang en ny "Far til fire"-film kom ud.

I 2014 producerede, skrev og instruerede han komediedramaet "En, to, tresomt", der handler om et trekantdrama.

I 1998 blev Claus Bjerre gæstelærer På Den Danske Filmskole, hvor han efterfølgende blev fastansat som instruktørlærer. Få år senere blev han leder af instruktøruddannelsen og var det frem til 2007.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];