Annonce
Holstebro

Forventer 103.000 patienter om året

- Jeg synes ærlig talt, at vi er landet et fornuftigt sted. Det er bedre, end jeg havde håbet på, siger regionsrådsmedlem fra SF, Susanne Buch. Foto: Johan Gadegaard
Selv om listen over funktioner, der kan udflyttes, er lang, er det til gengæld mere uklart, hvor ofte de vil være åbne.
Annonce

Holstebro: Region Midtjylland har nu lavet deres bud på, hvilke regionale funktioner, der kan flyttes til Center for Sundhed, når sygehuset i Gødstrup tages i brug.

Holder regionens beregninger stik vil det betyde 103.000 regionale besøg om året.

- Jeg synes ærlig talt, at vi er landet et fornuftigt sted. Det er bedre, end jeg havde håbet på, siger regionsrådsmedlem fra SF, Susanne Buch.


Jeg tror, at den udvikling, vi ser i sundhedsvæsnet, nærmere vil komme til at gå imod, at sygehuset kommer helt hjem til patienten.

Susanne Buch, regionsrådsmedlem fra SF.


Det er blandt andet muligheder for brystkræftscreeninger og kemobehandlinger, som, hun mener, er et stort plus.

- Jeg ved, at der er mange, der gerne havde set, at man også kunne få dialyse i Center for Sundhed. Men det er ikke så simpelt, og derfor tror jeg heller ikke, at det er noget, vi kommer til at se i fremtiden. Det faglige skal gå forrest. Også selv om det vil betyde forlænget rejsetid for nogle, siger Susanne Buch.

Annonce

Elastik i metermål?

Selv om listen over funktioner, der kan udflyttes, er lang, er det til gengæld mere uklart, hvor ofte de vil være åbne for patienter.

"I forhold til de regionale funktioner er det forskelligt, hvornår og i hvilket omfang de enkelte funktioner vil være til stede i Center for Sundhed," hedder det i sagsfremstillingen.

- Jeg kan ikke på stående fod sige, hvor ofte det vil være. Men det skal selvfølgelig give mening, siger Susanne Buch.

Funktioner i Center for Sundhed

Blodprøvetagning og tappefunktion (bloddonorer)

Interne medicinske klinikker for gigtsygdomme og diabetes

Røntgenklinik

Jordemoderklinik

Brystkræftscreening

Vagtlæge og Vagtlægevisitation

Akutlægebil

Enhed for lindrende behandling

Øjenklinik

Onkologisk klinik

Hjerteklinik

Akutklinik med behandlersygeplejerske

Aktiv patientstøtte.

Risikerer det ikke at blive elastik i metermål?

- Den bekymring deler jeg ikke. Jeg synes, at vi har fået præsenteret en liste, som indeholder rigtig mange funktioner, og ser man på det estimerede patienttal, så er der tale om ret mange besøg, siger Susanne Buch.

Kan flere ting blive flyttet ud senere?

- Det ved jeg ikke. Jeg tror, at den udvikling, vi ser i sundhedsvæsnet, nærmere vil komme til at gå imod, at sygehuset kommer helt hjem til patienten. Vi har set i specielt coronatiden, at alt for mange skift mellem afdelinger ikke nødvendigvis er godt.  Den udvikling skal vi også være klar til, siger Susanne Buch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce