Annonce
Holstebro

Forurettede for ulve-trusler: Rystet over dommer

- De to domsmænd havde forestået problematikken og dømmer ud fra det, mens den juridiske dommer egentligt ser lidt væk fra problematikken og siger, hvor har vi en juridisk linje vi kan trække, kritiserer Mourits Troldtoft (t.h.), der er blevet udsat for trusler fra ulve-aktivist Storm Balderson. Det er også sønnen, Steffen Troldtoft (t.v.) og medlemmer af Ulvefrit.dk, som den dømte på en video har efterlyst navne på for at give dem en skovl i nakken. Foto: Anette Lund Andersen
Steffen Troldtroft, søn af Mourits Troldtoft, der som den første mand i Danmark er dømt for at skyde en fredet ulv, er ærgerlig over, at dagens dom over ulve-aktivist Storm Balderson ikke faldt i enighed.
Annonce

Holstebro: Den umiddelbare glæde over, at personen, der har fremsat trusler på Facebook, kirkemure og trækors i Ulfborg blev kort hos to af de tre forurettede, Steffen Troldtoft og hans far, Mourits Troldtoft, der er dømt for at skyde en fredet ulv på en mark øst for Ulfborg.

Storm Balderson blev ved Retten i Holstebro tirsdag idømt 40 dages ubetinget fængsel.

- Det er fint nok, men det er lidt ærgerligt, at den blev anket så hurtigt. Vi må satse på, at det bliver det samme i Landsretten, siger Steffen Troldtoft.

Annonce

- Det er uforløst

Hvad der ærgrer far og søn endnu mere er, at det kun var de to domsmænd, der fandt Storm Balderson skyldig i tiltalerne, der angik overtrædelse af de to polititilhold via Facebook - mens dommer Lilian Lund Thinggaard mente, at det var at tage ytringsfriheden for vidt.

- Det betyder, at det forbliver uforløst, siger Mourits Troldtoft og uddyber:

- Domsmændene dømmer ud fra, hvad der er ret og forkert, så vi ved, hvad vi skal agere i. Men det er den juridiske dommer tilsyneladende ligeglad med. Hun går benhårdt efter jura, og hvor der kan trækkes en juridisk linje, siger Mourits Troldtoft.

Hvordan har du det med det?

- Det har jeg det skidt med. Det er rystende, at den juridiske dommer ikke vil acceptere, at vi skal kigge efter, hvad der er retfærdigt, og hvad der ikke er. Men jeg har det da godt med, at domsmændene kan gennemskue det, siger Mourits Troldtoft.

Annonce

Troldtoft: Det er hårdt

Set fra de to Troldtofters stole er de blevet ”et mere eller mindre tilfældigt medie for, at Storm Balderson kan promovere sig selv i offentligheden.

- Det indtryk, jeg får, er, at det er vigtigst for ham, at han er fremme i offentligheden, og så må han finde et emne, han kan gøre stor. Det er lidt rystende, for så står vi jo i en situation, hvor det her aldrig får en ende. Han skal have fundet et nyt emne, så han kan få et kick, siger Mourits Troldtoft.

Hverken far eller søn kan sige sig fri for at føle sig truet og bange.

- Det startede med, at han (Storm Balderson, red.) kom med nogle verbale udfald, hvorefter han vitterligt gik til håndgribeligheder - med hærværk. Har han et skridt mere, han kan tage?, spørger Mourits Troldtoft.

- Det har været ubehageligt. Det er også det her med, at han bliver ved og ved med at gå til os. Det er jo chikane og personforfølgelse, og det er hårdt, siger sønnen Steffen Troldtoft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce