Annonce
Navne

Fortællinger fra Verdens Ende

Carolina Pizarro er fortæller, danser og skuespiller. Oplev hende på Vestjyllands Højskole den 10. april. Pressebillede

Holstebro: De to holstebroere, Carolina Pizarro og Luis Alonso, der til dagligt er skuespillere på Odin Teatret i Holstebro, underviser i april på Fortælle Akademiet på Vestjyllands Højskole. I den forbindelse inviteres alle onsdag den 10. april ind på højskolen til at opleve "Fortællinger fra Verdens Ende – en aften om Chiles mundtlige traditioner".

Carolina Pizarro og Luis Alonso er både fortællere og skuespillere, og de har en solid baggrund i Chiles unikke fortælletraditioner, som de er opvokset med. De både fortæller, synger og danser, så tilskuerne kan opleve Chiles farverige traditioner gennem dem. Arrangementet er både på spansk, engelsk og dansk, men der vil blive tolket, når det er nødvendigt.

Inden Carolina og Luis kom til Vestjylland for at arbejde på Odin Teatret i Holstebro, var de med til at starte Chiles første fortælleskole i Santiago "Escuela de cuenta cuentos Fundación Mustakis" hvor de underviste i fortælleteknikker.

/EXP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce