Annonce
Mærkedage

Forsvarsklippen kæmper umulig kamp

René Henriksen (til venstre) var anfører for det danske landshold i 25 af sine 66 A-landsholdskampe. (Arkivfoto) Javier Soriano/Ritzau Scanpix
René Henriksen fik sidste år konstateret uhelbredelig kræft. Dermed kæmper den tidligere landsholdsanfører, der 27. august fylder 50 år, sit livs hårdeste kamp.

50 år. Du har uhelbredelig kræft.

Den triste melding fik den tidligere landsholdsanfører René Henriksen sidste år, da han fik konstateret knoglemarvskræft.

Dermed er den tidligere forsvarsklippe - 13 år efter at han indstillede sin aktive karriere - i gang med en ny kamp, der aldrig kan vindes, men blot gå i forlænget spilletid i forhåbentligt mange år endnu.

- Det er en sygdom, jeg sagtens kan leve med i mange år. Men som sportsmand generer det mig, at jeg ikke kan vinde. At jeg ikke kan få sygdommen udryddet.

- Til gengæld kan jeg få den bragt ned på et minimum, så jeg i det mindste kan spille uafgjort, sagde René Henriksen til Ekstra Bladet i maj sidste år.

Eksspilleren, der tirsdag den 27. august fylder 50 år, brød igennem på topplan i en sen alder.

Men han nåede alligevel at være med ved fire slutrunder for Danmark og spille sig til en stor plads i hjerterne hos de fleste danske fodboldfans.

Forsvarsspilleren startede den professionelle karriere hos AB's succesrige hold i slutningen af 1990'erne.

I 1999 vandt han den danske pokalturnering med klubben, og han blev desuden kåret som årets pokalfighter.

Samme år skiftede René Henriksen til græske Panathinaikos, hvor han blev i seks år. I 2004 var han med til at vinde det græske mesterskab og den græske pokalturnering med klubben, som han spillede over 200 kampe for.

I 2005 vendte René Henriksen hjem til AB og sluttede karrieren af med en sæson i den næstbedste række.

Forsvareren var 28 år, da han i marts 1998 debuterede på A-landsholdet.

Samme år var han med ved VM i Frankrig uden at få spilletid, men det skulle snart ændre sig.

René Henriksen blev fast mand i landsholdets forsvar fra 1999 og frem til stoppet på landsholdet i 2004.

Det resulterede i 66 A-landskampe og fire slutrundedeltagelser, VM i 1998 og 2002 samt EM i 2000 og 2004.

René Henriksen overtog anførerbindet for Danmark midt under VM i 2002, da daværende landstræner Morten Olsen satte anfører Jan Heintze på bænken til den afsluttende kamp i gruppespillet mod Frankrig.

Henriksen beholdt anførerbindet, indtil han i 2004 indstillede karrieren på landsholdet efter 0-3-nederlaget til Tjekkiet ved EM.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce