Annonce
Holstebro

Forsvarer ville have asylansøger pure frikendt: Massøse sagde ikke fra

Ejeren af massageklinikken afviste i retten, at hun skulle tilbyde seksuelle ydelser, hvad hun også mente, fremgik tydeligt af skiltene ude foran butikken, af billederne i udstilingsvinduet og af de ansattes påklædning. "Vi går ikke i korte nederdele og er altid lukket op til halsen. Vi indikerer ikke noget, så man skulle tro andet, end at vi er en lille, professionel massage- og negleklinik, sagde indehaveren, der overtog klinikken kun fire måneder før voldtægtsforsøget. Genrefoto/arkiv: Flemming Krogh
Selvom der ikke var noget fældende bevis på video- og lydoptagelser fra massageklinik, så blev en 20-årig asylansøger idømt to et halvt års fængsel og udvisning for bestandig.
Annonce

Holstebro: Voldtægtsforsøg i en massage-klinik, vold mod politimand, forsøg på at stjæle mobiltelefon og jakker i garderoben på et diskotek, overtrædelse af ordensreglementet i restaurationsmiljøet og en ubetalt taxa-regning. En 20-årig algerisk mand fra Asylcenter i Holstebro har ikke ligefrem opført sig eksemplarisk i sit første år Danmark.

I alt seks forhold skulle Retten i Holstebro tage stilling til tirsdag. Asylansøgeren, der er tidligere straffet for anden kriminalitet, blev fundet skyldig i fem ud af seks forhold, hvilket blev anket af anklageren på stedet.

I den mest alvorlige, som var voldtægtforsøget mod en ansat i en negle- og massageklinik i Lille Østergade i Holstebro, gik forsvarer Ole Møller Knudsen efter en pure frikendelse - eller i tilfælde af straf ikke mere end højst et års fængsel, hvorved hans klient ville undgå udvisning af Danmark for bestandig.

Advokaten mente ikke, at hverken vidneforklaringer eller tilgængelige videosekvenser og lydoptagelser fra massageklinikken viste, at der var fortsæt til voldtægt, tværtimod.

- Vi har en massøse, der opfører sig pænt, er grinende og indlevende. Hun spørger, om han føler sig tilpas, og da vi er et godt stykke henne i processen, og han kommer fra toilettet, er det tydeligt at se, at der er tale om et erigeret lem. Han er opstemt. Det kan enhver se. Jeg vil antage, at det kunne massøsen ikke undgå at se, og det er i den tilstand, at han går hen til massøsen, tager om hende og kysser hende. Hvad er konsekvensen ved det? Konsekvensen er netop ikke, at hun siger: Så er det ud herfra. Tværtimod, siger massøsen: Skal vi ikke gå ind i massagerummet og få det gjort færdigt. Hun siger ikke fra, pointerede forsvarsadvokaten.

Men både anklager, dommer og lægdommere mente til gengæld, at det var ført bevis for både fortsæt og vilje til at gennemtvinge et samleje.

- Det er meget skærpende, at det er over for en butiksansat, der har som sit arbejde at være til stede, at det her sker, sagde dommer Leo Winther Plougmann, der også lagde til grund, at tiltaltes forklaringer var "utroværdige og usammenhængende" og i direkte modstrid med sagens objektive beviser, såsom spor efter fæces og sæd.

Retten idømte den 20-årige mand to et halvt års fængsel og efterfølgende udvisning af Danmark.

Annonce

Karantæne i nattelivet

Ud over voldtægtsforsøget stod den 20-årige mand også tiltalt for fem andre forhold, blandt andet forsøg på tyveri af gæsters glemte jakker på Zwei Grosse Bier Bar og for at have forstyrret den offentlige orden. Flere vidner forklarede i retten, at tiltalte var kendt i nattelivet som lidt af en ballademager, og at han derfor havde karantæne fra diskoteker og værtshuse i Holstebro.

- Vi har tidligere haft episoder med vedkommende med vold og flaskekasterier mod andre gæster både på EastEand og Tobaksfabrikken, og vi ønskede ham ikke indenfor, fortalte en dørmand i retten.

Tiltalte blev også dømt skyldig i vold mod politimand. Episoden fandt sted klokken fem om morgenen den 3. februar på en parkeringsplads ved Nordsjællands Hospital i Hillerød. Tiltalte havde - kraftigt påvirket af alkohol og stoffer - selv opsøgt skadestuen, fordi han havde brystsmerter, men da han ikke bare kunne få morfin og gå igen uden først at være blevet undersøgt, gik han amok på akutmodtagelsen, råbte og skreg og smed alt tøj for derefter at tage flugten i underbukser. En betjent løb ham op udenfor, men tiltalte vristede sig fri og slog betjenten fra Romeo-patruljen i ansigtet med knyttet næve, så han faldt til jorden, fik en læsion på næsen, og hans briller blev smadret.

Annonce

Fået afvist asyl

Den dømte asylansøger har opholdt dig i Danmark i et år og 10 dage. Han har søgt asyl, men er blevet afvist, og skal sidde varetægtsfænglset, indtil ankesagen kommer for om nogle måneder.

Under hele det seks timer lange retsmøde tirsdag i Holstebro forholdt tiltalte, der var iført et blå- og rødternet skjorte og mørke Adidasbukser, sig tavs og rolig, mens han via en tolk fik oversat dagens fem vidneafhøringer. Men lige inden dommerne forlod salen for at votere, ytrede han sig.

Tiltalte sagde, at han var meget påvirket af sagen psykisk og fik medicin, og at han lige havde mistet sin mor.

Den forurettede kvinde er fortsat ansat i massageklinikken og har genoptaget sit arbejde, men hun er fortsat påvirket af episoden, har hun forklaret i retten.

Den 20-årige ankede dommen på stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Sport For abonnenter

Tea er ny i ligatruppen: - Det har været ti tusind gange federe, end jeg regnede med, og jeg havde altså høje forventninger

Annonce