Annonce
Holstebro

Forsvarer indkøb af gavekort til unge misbrugere

Det er en gruppe borgere, der er vanskelige at holde fast i behandling. Derfor har vi sagt god for at afprøve det. Men det er ikke deres misbrug, som vi belønner, understreger udvalgsformand Jens Kristian Hedegaard (V). Foto: Scanpix
Hvorfor belønner man stofmisbrugere med penge men ikke alkoholmisbrugere, hvis de følger deres behandling? Socialudvalgsformand Jens Kristian Hedegaard (V) mener, at man skal se på udkommet.
Annonce

Holstebro: Han erkender, at det prikker lidt i det liberale hjerte at skulle bruge skattekroner på at købe gavekort til misbrugere som belønning for at følge deres ambulante behandling.

Men formand social- og sundhedsudvalget Jens Kristian Hedegaard (V) valgte alligevel at stemme for projektet, da det tirsdag blev behandlet på et møde i social- og sundhedsudvalget:

- Det er et afprøvet system. Det er en god business-case, og derfor er jeg med på, at vi afprøver det efter anbefaling fra Socialstyrelsen, siger Hedegaard.

Men hvorfor skal man belønne folk med skatteborgernes penge for at have dårlige vaner?

- I det her tilfælde skal man se på udkommet. Det er en gruppe borgere, der er vanskelige at holde fast i behandling. Derfor har vi sagt god for at afprøve det. Men det er ikke deres misbrug, som vi belønner.

Hvis det er så godt og effektivt, hvorfor så ikke også give rygere en økonomisk bonus ved at stoppe med at ryge - eller folk i alkoholbehandling?

- Der findes glimrende tilbud til begge målgrupper. Men målgruppen her er unge mennesker med et misbrugsproblem, hvor der ofte også er en social slagside, hvor man ikke har så mange penge. På den anden side kommer vi til at spare penge på sociale udgifter og andre udgifter for kommunen, siger Jens Kristian Hedegaard.

Er der ikke også et moralsk aspekt om, hvordan man bruger borgernes skattekroner?

- Bestemt. Det er jo heller ikke noget, vi har planer om at gøre på andre områder. Men nu forsøger vi det her og holder naturligvis øje med, om det virker, siger Hedegaard.

Socialchef Anette Holm oplyser, at gavekortene af 200 kroner, som deltagerne i behandlingen får efter hver anden time, skal bruges til en social fritidsaktivitet sammen med andre. Det kan eksempelvis være en biograftur eller en middag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen dropper lempelse af forsamlingsforbud

Annonce