Annonce
Sport

Forsvarende Copa America-mester kommer godt fra start

Det chilenske landshold slog Japan 4-0 i holdenes første kamp ved den sydamerikanske turnering.

De forsvarende mestre fra Chile kom godt fra start i den sydamerikanske landsholdsturnering Copa America.

Med en 4-0-sejr over Japan flyver det chilenske landshold mod en gentagelse af triumfen fra 2016.

Japan er blevet inviteret særligt med til turneringen i år af det sydamerikanske fodboldforbund.

Det skyldes, at der blot deltager ti sydamerikanske landshold, men den nuværende turneringsstruktur med tre grupper og fire hold i hver kræver 12 hold.

Japan kunne dog ikke stille meget op mod Alexis Sánchez og co.

Det asiatiske hold med den nye Real Madrid-spiller, Takefusa Kubo, fra start, holdt Chile stangen indtil kort før pausen. Her scorede Chiles Erick Pulgar på et hovedstød efter hjørnespark.

Efter ti minutter af anden halvleg udbyggede Chiles Eduardo Vargas føringen til 2-0 med et skud på kanten af feltet efter et flot opspil.

Kampen blev lukket og slukket med otte minutter igen, da Chile scorede til 3-0 og 4-0 på et minut.

Først scorede den udskældte Manchester United-angriber Alexis Sanchéz på hovedstød. Noget Sanchéz blot formåede to gange for United i den netop afsluttede sæson.

Sekunder senere lavede Vargas sit andet mål, da Tigres-spilleren blev sendt i dybden og lobbede bolden over Japans fremadstormende målmand Keisuke Osako der kom på mellemhånd.

Dermed fører Chile gruppe C, hvor Uruguay også har tre point, mens Ecuador sammen med Japan har nul point.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
112

Butiksindehaver løb butikstyv op

Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Annonce