Annonce
Vinderup

Forstander bliver konsulent igen: opgaven er løst

- Jeg har indfriet det løfte, jeg gav om udvikling, siger Kåre Heide-Ottosen, der fokuserer på, at udviklingen er sket bredt på Rydhave Slots Efterskole. Arkivfoto: Allan Damgaard
Rydhave Slots Efterskole var lukningstruet, da Kåre Heide-Ottosen trådte til for fire år siden. Snart er 100 skrevet op til det kommende skoleår.

Ryde: - Nu har jeg løst min opgave. Der er blevet skabt et godt og stærkt fundament efter hårdt arbejde, så skolen har en god fremtid.

Siger Kåre Heide-Ottosen, 55, der efter fire år som forstander for Rydhave Slots Efterskole vender tilbage til jobbet som udviklingskonsulent. Han driver sammen med sin kone, Liv, virksomheden Insight, der beskæftiger sig med forretningsudvikling og kommunikation, og her vil parret igen koncentrere kræfterne med Herning som udgangspunkt, når embedsboligen ved efterskolen fraflyttes i starten af det nye år.

Han efterlader en skole, der var lukningstruet, men hvor fremtiden nu tegner lys. Der er allerede indskrevet 92 elever til sæsonen 2020-21, og næsten dagligt kommer en ekstra til.

- Det er lykkedes at skabe en kultur, så eleverne ikke forlader skolen men tværtimod kommer til. Så jeg har indfriet det løfte, jeg gav om udvikling, siger Kåre Heide-Ottosen, der fokuserer på, at udviklingen er sket bredt.

- Det er på alle områder. Inden for e-sport er vi blevet Danmarks bedste, og det skal fortsat udvikles. Men det er inden for alle interesseområder, der er sket en faglig udvikling, siger han.

Det indebærer, at der generelt tales meget positivt om efterskolen, og at de unge gerne vil være en del af skolen, fremhæver han.

Han finder det vigtigt at tale det faglige op. Det gør skolen blandt andet ved sin gymnasieforberedende linie i samarbejde med Fjerritslev Gymnasium. Det giver input fra Aalborg Universitet, og på klima-linien er der lagt op til et samarbejde med Aarhus Universitet.

Kåre-Heide Ottosens hjerte banker fortsat for Rydhave Slots Efterskole, og han forventer, at skolen kan blive inddraget i nogle af de projekter, han kommer til at arbejde med i sin virksomhed. Blandt de ting, der er i støbeskeen, er forretningsudvikling for et amerikansk firma, der beskæftiger sig med ny teknologi inden for undervisningsområdet. I forbindelse med udvikling inden for spille-industrien ser han også perspektiver i et samarbejde med skolens e-sportslinie.

Annonce

Der er blevet skabt et godt og stærkt fundament efter hårdt arbejde, så skolen har en god fremtid

Kåre Heide-Ottosen, afgående forstander for Rydhave Slots Efterskole

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce