Annonce
Sport

Forstå den nye struktur: 29 procents risiko for nedrykning i 2. division

Holstebro Boldklub rykkede op i 2. division efter en 5-2 sejr over Silkeborg KFUM. Foto: Morten Stricker
Holstebro Boldklub kommer til at gøre comeback til 2. division i en overgangssæson hvor otte ud af 28 hold rykker ud. Herefter splittes rækken i to forskellige rækker.
Annonce

Holstebro: Festen varede til langt ud på natten, da Holstebro Boldklub i weekenden sikrede sig en oprykning til 2. division med en 5-2 sejr over Silkeborg KFUM.

Efter ni års fravær fra divisionsfodbolden var der også nok at fejre. Men når tømmermændene fra festen af blevet plejet og sommerferien overstået, venter der en masse hårdt arbejde. Ikke kun fordi, man sportsligt træder et niveau op, men også fordi man gør comeback i 2. division i en, skal vi kalde det, besværlig sæson.

Midt i den ufrivillige coronapause vedtog klubberne i landets trejdebedste række en strukturændring der betyder, at den nuværende 2. Division fra 2021/22 sæsonen bliver niveauopdelt i to selvstændige rækker. Dermed bliver næste sæson, hvor HB altså igen er en del af det fine selskab, en overgangssæson.

- Den nye struktur vil styrke udviklingsmulighederne fremadrettet, så gabet fra 2. Division op til en stærkere og stærkere NordicBet Liga kan blive udlignet. Samtidig får vi samme struktur i de fire øverste fodboldrækker i Danmark, hvilket giver en meget større gennemskuelighed. Alt i alt er det en rigtig god beslutning af klubberne på baggrund af en ellers trist situation, forklarede Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen i en pressemeddelse.

Annonce

Otte nedrykkere

Set med HB-briller er en af de uheldige konsekvenser af strukturændringen, at den medfører en øget nedrykningsrisiko i næste sæson, hvor man skal forsøge at etablere sig i rækken. 28,57 procents risiko, hvis matematikken skal være helt præcis.

2020/21 bliver en overgangssæson med 28 hold i 2. Division. Sæsonen spilles med to puljer med 14 hold i hver, og spilles som en ”lige ud turnering” over 26 spillerunder. Puljerne opdeles i en øst-pulje og en vest-pulje, hvor Holstebro Boldklub forventes at blive placeret i vest-puljen.

Holdene i 2. division

Næste sæson kommer 2. division til at bestå af 28 hold, der fordeles i en øst- og en vest-pulje. Heraf er 22 allerede på plads, mens resten først kendes, når de to sidste runder af årets sæson i 2. division er overstået.

Nuværende 2. divisionshold, som bliver i rækken:

Middelfart, AB, Brabrand, HIK, Vanløse, Thisted, Jammerbugt FC, Brønshøj, Frem, Avarta, B93, Hillerød, VSK Aarhus, Dalum, Holbæk, FA 2000, Næsby, FC Sydvest.

Følgende hold rykker op fra Danmarksserien:

Holstebro Boldklub, AB Tårnby, Roskilde KFUM og SfB-Oure.

Ikke afklaret:

Enten Helsingør eller Aarhus Fremad rykker op i Nordic Bet Ligaen, mens den anden bliver i 2. division.

Derudover skal der findes to nedrykkere blandt holdene Skovshoved, Slagelse, Ringkøbing og Vejgaard.

Sidst, men ikke mindst, rykker tre hold ned fra Nordic Bet Ligaen. I skrivende stund ligger Hvidovre IF, Næstved Boldklub og FC Roskilde under stregen.

Vinderen af hver pulje rykker op i Nordic Bet Ligaen, landets næstbedste række, mens nummer to til seks fra sæsonen 2021/22 vil blive placeret i en ny landsdækkende 1. division, som erstatter den nuværende 2. division. Holdene på placeringerne fra nummer syv til 10 kommer til at spille i en ny landsdækkende 2. division, som teknisk set bliver landets fjerdebedste række. De fire nederste hold, nummer 11 til 14, rykker ned i Danmarksserien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Holstebro

Flere kvinder springer rekrut

Annonce