Annonce
Holstebro

Forskelsbehandling: Hvorfor får min søn ikke gratis mundbind i skolebussen?

Viborgvej mellem Mejrup og Skave er en farlig skolevej. Det giver børn ret til at køre med bussen til skolen. Men på Mejrup Skole oplever flere forældre forskelsbehandling, når deres børn - i modsætning til andre - ikke får udleveret gratis mundbind. Det er nemlig kommunen selv, der har lavet om på skoledistrikterne, påpeger de. Arkivfoto: Johan Gadegaard
To forældrepar er fortørnede, fordi deres børn - i modsætning til andre - ikke får udleveret mundbind i bussen til Mejrup Skole: Vi betaler også skat - og gik de på Skave Skole, havde de krav på mundbind.
Annonce

MEJRUP: Forældre til to drenge i 7. klasse på Mejrup Skole undrer sig over kommunens politik i forhold til mundbind i skolebusser: Nogle får gratis mundbind - andre gør ikke.

- Vi havde fået en mail om, at der ville blive udleveret mundbind til bussen. Men i mandags kom min søn hjem uden mundbind, siger Louise Fenger, der bor på Viborgvej midt mellem Skave og Mejrup.


- Jeg får at vide, at min søn ikke hører til Mejrup Skole, og det synes jeg er en slags eksklusion. Han har gået på skolen siden børnehaveklassen

Louise Fenger, bor på Viborgvej og mor til søn i 7. klasse


Siden bad hun om en forklaring hos både skolelederen og skolechefen i kommunen.

- Jeg får at vide, at min søn ikke hører til Mejrup Skole, og det synes jeg er en slags eksklusion. Han har gået på skolen siden børnehaveklassen, siger Louise Fenger.

Den samme oplevelse har et andet forældrepar, som bor på Sønder Savstrupvej - godt fire kilometer fra Mejrup Skole. Viborgvej er en farlig skolevej, og derfor har børnene ret til skolebus.

- Jeg synes, at det er mærkeligt, at min søn på den måde bliver udelukket, og får at vide, at de ikke hører til skolen. Vi betaler lige så meget i skat som andre, men vores børn får ikke gratis mundbind. Men det værste er forskelsbehandlingen, siger Mie Gade.

Annonce

Har ændret skolestistrikt

Skolens og kommunens begrundelse er, at begge bor i Skave skoledistrikt. Men sådan har det ikke altid været. For otte-ti år siden hørte området netop til Mejrup Skole.  Og begge drenge havde ældre søskende, som gik på Mejrup Skole, da de selv startede i skole. Og derfor fik forældrene dengang frit valg mellem de to skoler.

- Hvis min søn gik på Skave Skole, skulle han også med skolebus på grund af den farlige skolevej. Og så havde han jo ret til gratis mundbind, påpeger Mie Gade.

Et paradoks oveni er, at hendes søn i dag kører med en skolebus, der i forvejen kører til Mejrup. Men der er ingen bus til Skave - så det kunne koste kommunen en ekstra, hvis han skulle de fem kilometer til Skave Skole.

Louise Fenger er fortørnet - men understreger, at det mindste er de 120 kroner til 40 mundbind om måneden.

- Det skal vi nok finde pengene til. Men jeg synes, at det er en urimelig forskelsbehandling. Hvorfor udleverer man ikke bare de mundbind - og undgår sure forældre, siger Louise Fenger.

Annonce

Vil drøfte sagen

Holstebro Kommunes skolechef, Peter Mikkelsen, henviser til, at kommunen blot følger reglerne:

- Man har kun ret til fri befordring, hvis man bruger distriktsskolen. Hvis man bruger retten til frit skolevalg, får man heller ikke udleveret mundbind, siger Peter Mikkelsen.

Han kender ikke til ændringen af Mejrup Skoledistrikt - og heller ikke, at kommunen alligevel skulle betale for mundbind i bussen, hvis de gik på Skave Skole.

- Det må jeg undersøge nærmere, siger han.

Torben Gudiksen (R), formand for børne- og familieudvalget, vil ikke gå ind i sagen:

- Jeg går ud fra, at forvaltningen følger reglerne, siger han.

Næstformand Torben Strømgaard (V), der bor i Mejrup, vil dog godt se på sagen.

- Jeg kan godt se, der er en gråzone - både fordi skoledistriktet er ændret - og de også til Skave ville have en farlig skolevej. Jeg vil gerne tage sagen op på næste udvalgsmøde, og forældrene må gerne henvende sig til mig, siger Torben Strømgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce