Annonce
Ulfborg/Vemb

Forsinket: Byens kommende vaskehal drukner i bureaukrati og mangel på byggematerialer

Der er flere udfordringer, der skal løses, før Brugsen i Vemb får lov at opføre en vaskehal i Ulfborg. Arkivfoto: Søren Palmelund
Den er på vej - Ulfborgs kommende vaskehal. Men det har været en lang sag, at få tilladelserne fra kommunen igennem.

Ulfborg: Det var håbet, at den vaskehal, som brugsuddeler i Dagli'Brugsen i Vemb, André Knudsen, ville have bygget på det gamle Fakta-areal i Ulfborg, kunne stå færdig allerede sidste år. Men projektet flyder over med udfordringer. Både bureaukratiske og corona-relaterede.

- En af udfordringerne har været, at det firma, der skal bygge vaskehallen, får annulleret sine ordrer på byggematerialer - ganske enkelt fordi det er vanskeligt at skaffe materialer hjem her i coronatiden, siger André Knudsen.

Men selvom firmaet nu skulle have klaret nåleøget og fået sine materialer hentet hjem, så venter andre problemer. Bureaukratiet er nemlig den største udfordring lige nu, mener brugsuddeleren og henviser til OK, der står for byggeriet af den kommende vaskehal:

Annonce

- Det tog ni måneder for os at få en byggetilladelse fra Holstebro Kommune. Siden har jeg fået ansøgt, behandlet, godkendt og bygget tre tilsvarende vaskehaller i andre byer, siger Olav Middelhede, projektstyrer ved OK.

Nu er byggetilladelsen så kommet. Men der er stadigvæk ikke grønt lys til at gå i gang med byggeriet.

- Vi skal have gravet biobrønde ned under vaskehallen, og der står grundvandet så højt, at det først skal sænkes. Så vi skal have en tilladelse til grundvandssænkning - det har vi haft en rådgiver til. Og den ansøgning om en tilladelse har ligget på kommunens bord i nu 1,5 måned, selvom vi har rykket for den ad flere omgange, siger Olav Middelhede.

Ventetid

Spørger man Karin-Merete Mose, der er teamleder inden for Vand og Ressourcer i Holstebro Kommune, lyder forklaringen:

- Halvanden måned er ikke længe, når vi skal lave grundvandssænkning inde i en by, og når der, som det her er tilfældet, skal kunne være en løbende dialog med ansøgeres rådgiver, blandt andet fordi der har været en række ting omkring blandt andet jordbundsforhold og afledning af det oppumpede vand, der skal afklares, siger hun og tilføjer, at man har meldt ansøgningen behandlet nu.


Det tog ni måneder for os at få en byggetilladelse fra Holstebro Kommune. Siden har jeg fået ansøgt, behandlet, godkendt og bygget tre tilsvarende vaskehaller i andre byer.

Olav Middelhede, projektstyrer ved OK.


Om den lange ventetid på byggetilladelse siger formand for Teknisk Udvalg, Klaus Flæng (S).

- Nu kender jeg ikke den præcise sag. Der kan jo være problemer, man har skullet løse henad vejen, men det lyder som en lang ventetid. Vi har ansat flere i den afdeling, der behandler byggesager, men det er også noget, vi skal have diskuteret i forhold til de kommende budgetforhandlinger - om der skal ansættes endnu flere, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce