Annonce
112

Forsøgte at snyde politiet - men den gik ikke

Arkivfoto: Søren E. Alwan

Hjerm: Et biluheld søndag uden personskade endte med at tage en del tid for politiet.

En patrulje blev kaldt til Dalbyvej i Hjerm søndag aften klokken 22.50, hvor en bil var forulykket. Heldigvis var ingen kommet til skade. Ifølge politiet sad der ikke nogen bag rattet, men på bagsædet sad en 52-årig mand fra Holstebro, der fortalte, at føreren af bilen var stukket af.

Det førte til, at politiet sendte hunde ud i området - men de trænede hunde kunne ikke få færten af nogen afstukne forulykkede bilister.

Politiet besluttede sig derfor for at sigte og anholde den 52-årige fra bagsædet af bilen, og han blev taget med ind på stationen til afhøring.

Her erkendte han ifølge politiet senere på natten, at det rent faktisk var ham, der havde kørt bilen, men at han inden politiet ankom havde sat sig på bagsædet i håbet om at slippe for straf. Den gik dog ikke.

Manden blev løsladt mandag morgen efter at være blevet sigtet for spirituskørsel. Politiet ønsker ikke at oplyse, hvor høj en promille manden havde på gerningstidspunktet.

- Men den var ret høj, oplyser vicepolitikommissær Lilian Jensen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad gemmer der sig mere

Vi danskere har gennem mange år været særdeles tilfredse med at se vort land stå blandt de øverste, når der laves lister over hvor lidt korruption og svindel, der foregår i landet. Ja, vi har brystet os af, at det stort set ikke forekommer - i hvert tilfælde ikke når vi sammenligner os med en række andre lande. Men smilet bliver noget anstrengt i denne tid, når vi præsenteres for den ene sag efter den anden, hvor det drejer sig om millioner, der er svindlet for i det offentlige. ja, vi har jo Britta-sagen, som afslørede en stor brist i sikkerheden og kontrollen, og hvor det var alt for let at hive alle de penge ud af systemet, som hun ønskede. Nu er vi så præsenteret for svindel i Forsvarets Ejendomstyrelse, hvor private leverandører for at få del i de store bestillinger i forsvaret har medvirket til, at ansatte har kunnet købe ind til privatboligen ved, at man betalte ekstra meget for de offentlige ydelser, og så kunne de ansatte bruge forskellen efter forgodtbefindende. Utroligt at sådan en åbenlys svindel har kunnet køre i årevis, når så mange har været involveret, og at der ikke er nogen, der har reageret tidligere, end det så skete nu. Nu er Dansk Folkeparti jo ikke en offentlig institution, men det er alligevel offentlige penge, der i forbindelse med Morten Messerschmidt og EU tilsyneladende også er svindlet med. Sagen er ikke afgjort endnu, så man skal vare sig med at dømme folk. Men det ser ikke godt ud for partiet ud fra det, der er kommet frem indtil nu. Så er det man spørger sig selv. Er der meget mere af den slags svindel i de store offentlige kasser? Er kontrollen for ringe, og tilliden for stor? Det kan ikke gå for hurtigt med at få kulegravet området, og om der ligger sig flere eksempler af disse millionsvindler liggende skjult. Den almindelige skatteyder kan ikke være tjent med, at pengene tilsyneladende kan fosse ud af systemet nogle steder, uden man får det for skattekroner, som vi betaler dem til. Her gælder ingen partifarve. Alle i Folketinget har kun den samme interesse. Det her skal bringes til ophør.

Annonce