Annonce
Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Mie Steensen, der er indehaver af Sportigan i Lemvig, tror som flere andre forretningsdrivende ikke, at krav om at kunder skal have mundbind på kommer til at påvirke julehandlen. Foto: Jesper Lundsgaard
Hvis værnemidler til de butiksansatte bliver et krav, er det noget de forretningsdrivende må tage med

Lemvig: Mundbindet skal på, når du skal handle. Det bliver et krav fra mandag.

Kravet kommer efter folketinget torsdag aften besluttede at indføre restriktioner for at inddæmme coronasmitten, der for tiden ligger på sit højeste niveau i de knapt to år, virus har hærget Lemvig, Danmark og store dele af verden.

Men selv om der nu bliver mere besværligt at julehandle i butikkerne, så frygter de forretningsdrivende i Lemvig ikke, at det vil komme til at ramme handlen i december, hvor der traditionelt er stor juleomsætning.

Annonce

- Vi kommer til at tage de forholdsregler, der er nødvendige, og generelt synes jeg at folk er gode til at handle lokalt. Så jeg frygter ikke, at julehandlen kommer til at ligge online i stedet, siger Søren Hansen, der er indehaver af tøjforretningen Hos Søren i Vestergade i Lemvig.

Heller ikke Mie Steensen, der er indehaver af Sportigan i Lemvig, frygter, at kunderne vælger handlen ved computeren i stedet for at gå ned i gågadernes forretninger.

- Vi har indtil nu haft nogle gode dage med julehandlen, og generelt synes jeg, at folk er gode til at handle lokalt. Så jeg er ikke bange for, at kunderne i stedet vil handle online, siger hun.

Gælder kun kunder

I løbet af sommeren og efteråret har de forretningsdrivende og deres ansatte kunnet bevæge sig rundt i forretningen uden at skulle have værnemidler i form af mundbind eller visir på.

Det er dog kun kunder, der i første omgang skal have mundbind på. Folketingets epidemiudvalg besluttede torsdag, at de først i den kommende uge vil tage stilling til, om personale i forretningerne også skal have værnemidler.

I forvejen får arbejdsgivere mulighed for at tjekke medarbejdernes coronapas, og flere partier har peget på, at det vil være unødigt med både værnemidler og coronapas.

Skulle det ende med, at medarbejderne i forretningerne også benytte værnemidler, så ser de forretningsdrivende det som en nødvendighed.

- Hvis det er nødvendigt for, at vi kan holde forretningen åbent, så er det i orden for mig. Det kan være hårdt at have et mundbind på i flere timer, og derfor valgte jeg også at gå med visir tidligere på året, hvor der også var krav om, at vi butikkerne skulle have værnemiddel på, siger Søren Hansen.

Kisser Givskov, der er ekspedient ved P.P. Madsen Blomster i Østergade, er heller ikke begejstret for at skulle have værnemidler på, når hun passer sit arbejde.

Generelt synes jeg at folk er gode til at handle lokalt. Så jeg frygter ikke, at julehandlen kommer til at ligge online i stedet

Søren Hansen, indehaver Hos Søren

- Det er ikke så sjovt at skulle have det på igen, men hvis det er en nødvendighed for at have åbent, så gør jeg det. Og heldigvis har vi mulighed for at gå ud i baglokalet for at arbejde og her tage mundbindet af, hvis det er træls, siger hun.

Annonce

Holde ekstra pauser

Tilbage hos Sportigan er Mie Steensen også med på at benytte mundbind eller visir, hvis det bliver et krav.

- Vi må følge retningslinjerne, men det er træls at skulle have det på op mod jul, hvor vi har travlt og løber stærkt. Så må vi i stedet holde nogle ekstra pauser, hvor vi kan trække vejret mere frit. Da der sidste gang var krav om værnemidler, valgte vi at skifte til visir, og det kommer vi formentlig til at benytte igen, hvis det bliver besluttet, siger hun.

Mie Steensen peger også på en anden ulempe ved, at der fra på mandag bliver krav om mundbind hos kunderne.

- Det bliver sværere at se, hvordan kundernes mimik er, når man ikke kan se hele deres ansigt, for jeg synes, det har en stor betydning for betjeningen, at man kan se kundernes ansigtsudtryk, siger Mie Steensen.


Annonce
Holstebro

Langvarig sygeplejestrejke trækker spor: Dobbelt så mange patienter valgte privathospital

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Maggie er med 'mor' i salonen hver dag: - Kunderne synes, det er så hyggeligt - nogen bliver ligefrem skuffede hvis hun ikke er her

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Holstebro

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Vestjylland

Politiet efterlyser vidner til brutalt overfald på åben gade: 32-årig fik knytknæveslag og flaske i hovedet

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Navne For abonnenter

Poul-Erik Sloth Nielsen blev 'kun' 72 år - men der er mange, som bliver 100 år og ikke har prøvet så meget, som han har

Erhverv

Ledighed: Holstebro rammer den absolutte bund

Holstebro For abonnenter

Ragnvald fik livet tilbage, da en anden mistede sit: - Jeg er dybt taknemlig

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Hvorfor skal jeg have skattefri penge ind på kontoen, som jeg ikke har bedt om og ikke har brug for?

Holstebro For abonnenter

Hun er selv vaccineret - men ikke hendes børn:  - For at være ærlig, så kan jeg ikke forstå, hvorfor der skal være så stort et pres

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Annonce