Annonce
Struer

Forretning og fællesskab går hånd i hånd

Præsident Sven Bak-Jensen fra Røde Kors Danmark klipper den røde snor og erklærer den nye genbrugsbutik i Struer for åben. Foto: A.P. Christensen
De rosende ord stod nærmest i kø, da Røde Kors åbnede den nye genbrugsbutik i Struer

STRUER: Fredag formiddag var der et større åbnings-arrangement i genbrugsbutikken, som Røde Kors i Struer nu har flyttet fra Østergade 28 til hjørnet af Vestergade og Torvegade, hvor Kappel Guld, Sølv & Ure lå indtil juni 2017. Butikslokalet har stået tomt indtil for nylig, hvor frivillige fra Røde Kors gik i gang med at indrette den nye butik.

- Det har da været et stort arbejde, men vi er så tilfredse med de nye omgivelser. Og vi har fået uvurderlig hjælp fra mange sider - blandt andet fra konsulent Lars Krogh, sagde butiksleder Ruth Hammer, der til daglig sammen med andre frivillige sørger for, at genbrugstøjet bliver gjort klar til salg.

- Vi kan altid bruge flere frivillige, for der er mange åbningstimer, der skal dækkes, sagde Ruth Hammer, der har været butiksleder siden 2013.

Genbrugsbutikken har en årlig omsætning på cirka 300.000 kroner og giver normalt et overskud i omegnen af 80.000 kroner, der blandt andet bruges på at sende lokale børn på sommerlejr samt til den lokale julehjælp. Der ryger også en portion penge videre til landsorganisationen.

- På landsplan driver Røde Kors 240 genbrugsbutikker med ialt cirka 10.000 frivillige, og her i Struer gøres et stort stykke arbejde af de frivillige, så det er fuldt fortjent, at butikken nu bliver opgraderet, mente konsulent Lars Krogh.

Annonce
Dennis Snitgaard og Ruth Hammer glædede sig over, at repræsentanter for andre forretninger på Vestergade dukkede op til åbningen. Foto: A.P. Christensen

Genbrugsbutik siden 2005 i Struer

Dennis Snitgaard, formand for bestyrelsen i Røde Kors Struer hæftede sig i sin tale ved, at genbrugsbutikken også var en base for mange andre aktiviteter i foreningen.

- Røde Kors har haft en lokalafdeling i Struer siden 1931, og i årenes løb har der virkelig været mange aktiviteter, hvis man kigger nærmere på historien. Genbrugsbutikken åbnede i Østergade i 2005 og har udviklet sig flot gennem årene. Men butikken har også været base for mange andre aktiviteter i Røde Kors i Struer, og der er truffet mange vigtige beslutninger og holdt mange møder ved bordet i baglokalet. Det fortæller, at Røde Kors i Struer er meget mere end en genbrugsbutik, og jeg håber, at flytningen til de nye lokaler på en synlig placering i bybilledet vil styrke forretningen og foreningen, sagde Dennis Snitgaard, der rettede en stor tak til butiksleder Ruth Hammer og de mange frivillige for deres utrættelige indsats i genbrugsbutikken.

Butiksarealet er lidt større end i den tidligere butik, og så er det lyse og venlige lokaler, så genbrugstøjet bliver præsenteret bedre end hidtil.

- Vi har naturligvis genbrugt både inventar og prøverum, oplyste Ruth Hammer, der håber, at den gode stemning fra Østergade også følger med til Vestergade.

De unge finder også vej

Laura Lind-Holm er 18 år og går på Struer Statsgymnasium, men hun hjælper også til i Røde Kors Struer med blandt andet at koordinere landsindsamlingen. Og så er hun kunde i genbrugsbutikken.

- Lige nu arbejder vi på gymnasiet med de 17 Verdensmål, som FN har opstillet. Og det handler også om, at vi selv kan gøre noget i forhold til det globale klima, ulighederne i verden og støtte til de fattige. I dette billede ser jeg Røde Kors's genbrugsbutik, og jeg tjekker altid butikkens stativer, hvis jeg mangler noget. Genbrug er for mig vejen til et mere ansvarligt forbrug, og jeg kan samtidig også bidrage til, at andre af Verdensmålene kan opfyldes. Og så har vi samtidig en retro-bølge, hvor genbrugsbutikken bugner af masser af fedt tøj, sagde Laura Lind-Holm i sit indlæg.

Den officielle åbning af genbrugsbutikken blev foretaget af præsident Sven Bak-Jensen, Røde Kors Danmark.

- Tillykke til Struer med den nye butik. Det er min erfaring, at en sådan flytning altid er hele besværet værd, selv om det er hårdt, når det står på. Fællesskabet er vigtigt og væsentligt for alle frivillige, og jeres indsats er samtidig afgørende for Røde Kors. Vi er jo en organisation, der dækker hele verden, og både herhjemme i Danmark og i udlandet oplever vi, at der bliver mere og mere brug for den hjælp, som Røde Kors yder til sårbare mennesker på det humanitære og medmenneskelige område, sagde Sven Bak-Jensen, før han klippede den røde snor og erklærede genbrugsbutikken for åben.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce