Annonce
Holstebro

Forpagtere af badehotel vandt fogedsag - nu er de opsagt og hotellet solgt

Tre år - med op- og nedture - blev det til for brødrene Oliver og Nick Mogensen. De stopper som forpagtere af Vedersø Klit Badehotel til maj næste år. Foto: Morten Stricker
Oliver Mogensen og Nick Mogensen er færdige som forpagtere af Vedersø Klit Badehotel og angiver et ikke-eksisterende samarbejde til hotelejeren som årsagen. Den forklaring kan hotelejeren overhovedet ikke genkende.
Annonce

Vedersø: Brødreparret Oliver Mogensen og Nick Mogensen stopper som forpagtere af Vedersø Klit Badehotel. De er opsagt per 31. maj 2021.

I en pressemeddelelse oplyser brødrene om årsagen, at hotellet "øjensynligt" er blevet solgt, men også, at aftalen blev opsagt i direkte forlængelse af, at de havde vundet en fogedsag, som bortforpagteren Kim Krull Jørgensen havde anlagt imod dem.

I skriver, at samarbejdet mellem jer og hotelejeren har været ikke-eksisterende, hvad skyldes det?

- Vi har altid forsøgt at skabe et frugtbart samarbejde i fællesskab, men det gik ret hurtigt skævt, og det kunne ikke genoprettes, og det har primært drejet sig om vedligeholdelsesforpligtelsen. Når man har et gammelt hotel på 5000 kvadratmeter, så er der væsentlige udgifter til vedligeholdelse, siger Oliver Mogensen.

Annonce

Hotelejer: Jeg har samarbejdet

Den udlægning af de sidste tre års forpagtningsaftale kan bortforpagter Kim Krull Jørgensen overhovedet ikke genkende. Han synes tværtimod, han har gjort alt, hvad han kan for at hjælpe de to brødre i gang på hotellet:

- Jeg har opfyldt alle min forpligtelser. De har ikke betalt en krone i husleje i alle de tre år. Jeg har ovenikøbet lånt dem penge til driften, som de ikke skulle kautionere for. Det, synes jeg da nok, viser min vilje til samarbejde.

Ifølge Kim Krull Jørgensen handler fogedsagen om de 750.000 kroner, han har lånt brødrene i driftskapital.

- De har anerkendt, at de har fået pengene, men de vil ikke betale renter af pengene, siger Kim Krull Jørgensen, der har anket til Landsretten.

Brødrene anfører derimod, at hele forudsætningen for, at de sagde ja til opgaven og flyttede fra Aarhus til Vedersø var, at Kim selv ville stille opstartskapital til rådighed.


Det er selvfølgelig drønærgerligt, at det, vi har gået og bygget op i tre år, slutter så brat. Men i stedet for at sidde med den kasket på, at det er synd for os, så vælger vi at sige, det åbner døre til nye muligheder.

Oliver Mogensen, forpagter, Vedersø Klit Badehotel.


Kim Krull Jørgensen afviser, at det er den verserende sag, der har fået ham til at opsige forpagterne. Det skyldes ene og alene, at han har solgt hotellet.

- Hotellet har været til salg i al den tid, jeg har ejet det. Det har jeg sagt offentligt og helt fra start. Der er også en passus i forpagtningsaftalen, at såfremt jeg solgte det, kunne aftalen opsiges mod at betale en klækkelig erstatning til forpagterne, fortæller Kim Krull Jørgensen, der er kommet i besiddelse af bygningen som følge af pant i ejendommen efter en fejlslagen timeshare-løsning.

Annonce

Leder efter et nyt sted

Oliver og Nick Mortensen har ingen planer om at forlade hotelbranchen og er allerede begyndt at se sig om efter et nyt sted, hvor de kan udfolde deres værtskab, efter at den kommende ejer af Vedersø Klit Badehotel, Kristian Kryger Sørensen, ifølge brødrene ikke har ønsket at indgå i en dialog.

Hvordan har I det lige nu?

- Det er selvfølgelig drønærgerligt, at det, vi har gået og bygget op i tre år, slutter så brat. Men i stedet for at sidde med den kasket på, at det er synd for os, så vælger vi at sige, det åbner døre til nye muligheder, siger Oliver Mogensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Kommunen tilbyder lyntest til ansatte

Debat

Tag hensyn når du handler

Struer

Fra fan til taktholder i et af verdens største metalbands: Bastian fra Struer har taget turen fra tilskuerpladserne og op på scenen

Annonce