Annonce
Erhverv

Frituregryde skød stikflammer i køkkenet: Hvad gør man så med et fyldt hotel og 168 bryllupsgæster?

Hotel Vinderup blev lørdag ramt af brand i køkkenet. Arkivfoto: Morten Stricker
Nørregades Køkken og Hotel Vinderup blev lørdag ramt af en brand på det værst tænkelige tidspunkt, men en redningsplan blev hurtig sat i gang.
Annonce

Vinderup: "Det er med meget stor beklagelse, at Nørregades Køkken og Hotel Vinderup har midlertidigt lukket på grund af brand i vores køkken..."

Sådan står der på Nørregades Køkkens facebookside.

- Der gik ild i en frituregryde. Det eksploderede simpelthen. Der kom stikflammer, og så gik det hurtigt, fortæller Mette Frederiksen, der forpagter både køkken og hotel, om lørdagens hændelse, hvor brandvæsenet blev kaldt til Vinderup klokken 13.

- Der skete ikke noget med nogen. Vi var rigtig hurtige til at reagere på det, og jeg tager virkelig hatten af for de ansatte. De reagerede, som de skulle. De var der bare og gjorde alt efter bogen, forklarer forpagteren.

Der blev lagt et brandtæppe på frituregryden, men det var ikke nok.

- Vi fik evakueret værelserne og de folk, som var i festsalen. Det gik rigtigt stærkt, siger Mette Frederiksen:

- Vi havde fuldt booket på værelserne, et selskab til en 85 års fødselsdag, der lige havde fået forret, og en time til, at der kom 168 bryllupsgæster til reception.

Vi havde fuldt booket på værelserne, et selskab til en 85 års fødselsdag, der lige havde fået forret, og en time til, at der kom 168 bryllupsgæster til reception.

Mette Frederiksen, forpagter, Nørregades Køkken og Hotel Vinderup

Annonce

Festen blev reddet

Da alle gæster var kommet ud, og branden slukket, kunne tankerne så sendes mod den forestående bryllupsfest.

- Der blev ringet rundt til forskellige steder for at høre, om de havde mulighed for at holde festen, og jeg løb ind på den lokale pub ved siden af os, og de kunne hjælpe med receptionen, forklarer Mette Frederiksen.

Skave Multihus blev festens redning, og personalet fra Vinderup rykkede derud for at dække op, og der blev indkøbt ny mad.

- Det lykkedes, lyder det fra Mette Frederiksen, som søndag morgen også var ved at have styr på dagens tre konfirmationer.

- Det er mad, der skal leveres ud af huset, så vi har været på handel fra morgenen af og købt nye råvarer, ringet rundt til dem, det vedrører, og lånt et køkken, hvor vi kan lave maden.

Herefter går turen så til hotellet for at besigtige skaderne.

- Jeg har stadig rigtig ondt i maven. De ansatte tog lidt over for mig, for jeg var chokeret, siger Mette Frederiksen, som yderligere kan fortælle, at ilden bredte sig fra gryden til emhætten, og at hele det område er brændt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce