Annonce
Navne

Fornem græsk hæder til Eugenio Barba

Arkivfoto: Jens Thaysen
Odin Teatrets leder udnævnes til æresdoktor ved Peloponnes’ Universitet og hyldes for sin samlede teaterindsats.

Holstebro/Grækenland: Odin Teatrets leder udnævnes til æresdoktor ved Peloponnes’ Universitet – og hyldes for sin samlede teaterindsats af European Cultural Centre of Delphi med et tredages symposium.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Odin Teatret.

Eugenio Barba modtager i begyndelsen af juli to betydningsfulde, internationale hædersbevisninger. Først bliver han i morgen, onsdag 3. juli, udnævnt til æresdoktor ved Peloponnes’ Universitet i Nafplion i Grækenland. I begrundelsen for udnævnelsen skriver professor Christos Kardaras fra Fakultetet for Teaterstudier ved universitetet blandt andet: " … for det innovative og markant betydningsfulde arbejde med Odin Teatret såvel som International School of Theatre Anthropology." Æresdoktoratet er Eugenio Barbas trettende.

Dernæst har det europæiske kulturcenter, European Cultural Centre of Delphi, besluttet at organisere et internationalt teatersymposium 4.–6. juli som en hyldest til Eugenio Barba for hans virke ved Odin Teatret og som grundlægger af og forsker i teaterantropologi. Symposiet har titlen: A Tribute to Eugenio Barba - Odin and Dionysos, The Spirit of Laboratory.

Symposiet belyser Eugenio Barbas arbejde gennem et tætpakket program med Odin Teatrets forestillinger, film og en række taler af fremtrædende teaterforskere fra Frankrig, Italien, Tyskland, Storbritannien, Spanien. Danmark er repræsenteret af Thomas Bredsdorff fra Københavns Universitet og Tatiana Chemi fra Aalborg Universitet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce