Annonce
Sport

Formel 1 vil gøre sporten CO2-neutral i 2030

Thomas Peter/Reuters

Formel 1 skal reducere klimaaftryk, når det gælder konkurrencedelen og transport af biler, melder arrangører.

Med hurtige biler og masser af brændstof indtager Formel 1 ikke førstepladsen, når det gælder klimavenlige sportsgrene.

Alligevel vil Formel 1-sporten nu være CO2-neutral inden 2030 i forsøget på at blive mere bæredygtig og klimavenlig.

Det oplyser Formel 1-arrangørerne tirsdag på sin hjemmeside.

- Når vi lancerer den første klimastrategi nogensinde for Formel 1, anerkender vi det klimaproblem, som alle organisationer bør forholde sig til, siger Formel 1-chef Chase Carey.

- Ved at udnytte det enorme talent, den lidenskab og drivkraft for innovation, som alle medlemmer af Formel 1-sporten har, håber vi på positiv indvirkning på miljøet og de lokalsamfund, vi opererer i, siger han.

Det gælder ikke blot konkurrencedelen, der skal være mere klimavenlig. Også transport af biler og udstyr verden over skal gøres mere grøn.

Arbejdet på at reducere klimaaftrykket starter ifølge arrangørerne nu, og fra 2025 vil de første ændringer kunne mærkes.

Her vil arrangørerne blandt andet fjerne brugen af engangsbestik ved arrangementerne, og affald skal sorteres og genanvendes.

Samtidig vil arrangørerne give Formel 1-tilskuere incitament til at nå til løbene på de mest bæredygtige rejsemåder.

Desuden siger Formel 1-chefen, at hybridmotorer vil spille en afgørende rolle fremover. Hybridmotorer bruger mindre brændstof - og dermed mindre CO2 - end andre biler, da de både kører på el og brændstof.

Formel E-serien, som kun bruger elektriske biler, har på det seneste givet Formel 1 konkurrence. Det skyldes, at flere producenter har flyttet sine investeringer til Formel E-serien.

Formel 1 fortsætter i denne uge, hvor der skal køres i Sao Paolo i Brasilien.

/ritzau/

Annonce
Artikel på Formel 1''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Julestjernerne bringer glæde

Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce