Annonce
Struer

Formanden trækker sig nu fra handelsstandsforening

Lars Jespersgaard ønsker ikke længere at være formand i Struer Handelsstandsforening. Arkivfoto
Lars Jespersgaard ønsker ikke længere at være formand i Struer Handelsstandsforening

Struer: Formand i Struer Handelsstandsforening, Lars Jespersgaard, har valgt at sige stop. Ikke bare som formand - han udtræder også af bestyrelsen bag handelsstandsforeningen.

Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse fredag morgen.

Posten som formand har Lars Jespersgaard haft i tre år, og han begrunder sit valg med, at han ønsker at prioritere anderledes, så der bliver mere tid til at passe det daglige arbejde, fremgår det af pressemeddelelsen.

Lars Jespersgaard er til daglig byggecenterchef ved Tømmergården i Struers vestby, og han lægger ikke skjul på, at posten som formand i handelsstandsforeningen tager en del tid og kræfter, som truer med at gå ud over arbejdet som byggecenterchef, lyder det videre i meddelelsen.

Den nu tidligere formand understreger, at han har været glad for tiden som formand i foreningen og håber, at medlemmerne vil finde en dygtig formand, som vil stå i spidsen for at videreføre det vigtige arbejde med at styrke handlen i byen.

Bestyrelsen i Struer Handelsstandsforening består nu af Casper Frederiksen fra Struer Grand Hotel, Per Norman Hansen fra Huset Arthur, Claus Thunøe fra Thiele, Jess Zobbe fra Vin & Kunst og Susanne Velsøe fra No 19.

Ifølge pressemeddelelsen har bestyrelsen besluttet at fortsætte uændret frem mod den kommende generalforsamling i april. Indtil da er Casper Frederiksen konstitueret som formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Leder For abonnenter

16 år er gammel nok

Det er på mange måder paradoksalt. Er man 16 år, må man købe alkohol, man kan komme i fængsel, få lov til at betale skat og blive tvunget til at spare op til pension. Men stemme, det må man ikke. Nu findes den optimale valgretsalder næppe, men der er bestemt rigtige mange og rigtig gode argumenter for at nedsætte valgretsalderen, som Demokratikommissionen, der er nedsat af Dansk Ungdoms Fællesråd og består af en række eksperter, politikere og meningsdannere, anbefaler. Det første og bedste argument for at nedsætte valgretsalderen ligger naturligvis lige for. En udvidelse af demokratiet, så flere bliver en del af beslutningerne, er naturligvis med til at styrke det. Jo flere der er en del af beslutningsprocessen, jo bredere er beslutningerne forankret. Spørgsmålet er så, om 16-årige er modne nok til at kunne gennemskue komplekse problemstillinger. Det findes der næppe noget entydigt svar på. Nogle vil være, nogle vil ikke. Og den bekymring har man givet haft hver gang, man har sænket valgretsalderen – senest i 1978, hvor den nuværende på 18 år blev vedtaget. Vores demokrati - herunder valgretsalderen - er ikke en statisk størrelse. Så havde valgretsalderen stadig været 25 år eller mere. Demokrati kræver noget af os. Det kræver tro på egne og andres evner til at engagere sig og til at påtage sig et medansvar for det samfund, vi alle er en del af. Vi lever i dag med en af de mest oplyste generationer af unge, der har et højt medieforbrug, og som gennem deres skolegang er blevet proppet med kritisk tænkning og opdragelse i demokrati. Det er også i høj grad de unge, der har drevet klimaet helt op i toppen af den politiske bevidsthed. Der er således intet, der tyder på, at de unge ikke vil leve op til det ansvar, som en sænkning af valgretsalderen vil give dem. Spørgsmålet er nærmere, om det er os på +18 år, der er nervøse for at overlade noget ansvar til de yngre? Hvis man stadig er bekymret, så kan man bare skele ud i Europa, hvor man blandt andet i Østrig har sænket valgretsalderen til 16 år, mens mange andre lande også ventes at følge trop.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce