Holstebro

Formanden og kinderægget vest for Ulfborg

SF's formand Pia Olsen Dyhr møder de to lokale FV-kandidater Karsten Filsø og Signe Munk ved Kytterup Havn ud til Felsted Kog. Foto: Johan Gadegaard
SF-formand Pia Olsen Dyhr var mandag formiddag forbi vådområderne ved Nissum Fjord. I kampen for klimaet var hun i dialog med den lokale landboforening, naturfredningsforeningen og vestjyske SF-folketingskandidater.

Ulfborg: Slaget om vælgerne foregår først og fremmest i tv, på sociale medier, i lygtepælene og på gader og stræder.

I den sammenhæng er Kytterupvej 24 A vest for Ulfborg Kirkeby ikke det mest oplagte sted at føre valgkamp. Men her ved vådområderne ved Nissum Fjord er SFs folketingskandidat og byrådsmedlem, Karsten Filsø, for alvor på hjemmebane, når temaet er natur og klimakamp. Han er glad for, at partiformand Pia Olsen Dyhr har taget imod invitationen i valgkampen.

- Vi kunne godt have stillet os op på gågaden i Holstebro og delt foldere ud, men jeg synes, at det var mere oplagt at komme ud i naturen, hvor vi har et godt eksempel på, at vi kan samarbejde for at forbedre klimaet, siger Karsten Filsø med henblik på vådområderne, der effektivt reducerer udledningen af kvælstof.

Formanden for SF er forsinket. Måske er det slet ikke muligt for en københavner at finde en adresse så langt ude, joker formanden for Holstebro-Struer Landboforening, Kristian Gade og næstformanden i Danmarks Naturfredningsforenings Lemvigafdeling, John Clausen.

- Jeg var også lige ved at overveje at stemme på dig Karsten, da jeg læste pressemeddelelsen, men da jeg læste det sidste afsnit, opgav jeg det igen, griner Kristian Gade.

Han er glad for, at det er muligt at tage initiativ til lokale miljøforbedringer, og at krigen mellem landbruget og de røde partier er aflyst af dialog på en række områder. Det samme gælder Danmarks Naturfredningsforening.

- Vi har en god dialog med landbruget. Vi er ikke enige om alt, men det er bedre, at vi kan tage små skridt frem for at skyde hinandens ideer ned med det samme, siger John Clausen.

Karsten Filsø (SF) havde mandag inviteret SF's formand Pia Olsen Dyhr til Kytterup Havn ud til Felsted Kog. Foto: Johan Gadegaard

Strålende humør

Det gode humør har også ramt Pia Olsen Dyhr, da hun ankommer til vådområderne.

Solen skinner på partiformanden. De bedste SF-meningsmålinger taler om en fordobling af mandattallet ved valget. Og alt tyder på, at der igen kommer et mandat valgt i Vestjyllands storkreds. Partiets næstformand Signe Munk, der også er med i Ulfborg, er favorit til pladsen. Men Karsten Filsø har tænkt sig at tage kampen op.

SF-formanden erklærer sin kærlighed til Vestjylland. Den melding køber de lokale kandidater og organisationsfolk, selv om de godt ved, at alle egne af landet er gode, når der er valgkamp.

Hun lægger ikke skjul på, at landbruget skal tage en meget stor del af ansvaret i klimakampen. Regeringen har svigtet sit ansvar, mener formanden.

- Vi er ikke ude på at bashe landbruget. Vi skal samarbejde om at løse problemerne. Jeg bliver så glad, når man lokalt kan samarbejde om forbedringer, siger Pia Olsen Dyhr om vådområdet ved Kytterupvej.

- Det er simpelthen et kinderæg. Det er godt for hele tre ting i naturen, siger partiformanden og uddyber:

- Det er til alles fordel, at vi stopper med at drive landbrug på de mest belastede jorde – for eksempel engområderne her ved Nissum Fjord. Landmændene får noget andet jord i bytte for engjord der frigiver klimagasser, når de pløjes. Klimaet slipper for store mængder klimagasser. Vi nedbringer målrettet udledningen af næringsstoffer til fjorden. Og naturen får lov at brede sig, siger Pia Olsen Dyhr.

I landbrugsudspillet lægger SF op til, at landmændene for eksempel kan kompenseres via bedre muligheder for jordfordeling, hvor man giver landmanden et andet stykke jord i bytte for den jord, der skal tages ud.

SF-formanden benyttede også mandagen til at lancere sin nye bog, Grønt Håb, der på knap 100 sider beskriver, hvordan hun vil vinde klimakampen.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Nykredit taber otte millioner på årets landsby - Plexus reddet ud af gældskniben

112

En højst uheldig dag: 11 sigtelser mod ung mand

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Struer

Efter han genåbnede for anvisningerne til plejehjemmet i Asp: Venstre lægger borgmester på grillen

Sport

Måbjergs målkonge skød jysk mesterskab i hus

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Fodbold For abonnenter

Nedrykkede Herrup sprudlede da presset forsvandt

Holstebro

Hundehegn og frit udsyn skal skræmme skovskidere væk

Sport

Bokseklub opgiver 31 år gammel turnering og slår sig sammen med konkurrenten

Annonce