Annonce
Lemvig

Formand: Uheldigt med Jensens interview

Formanden for Lemvigegnens Venstre, Tage Rækby, kalder det uheldigt, at Kristian Jensen har givet et interview, der går imod partiets interne spilleregler på Christiansborg. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
Formanden for Lemvigegnens Venstre, Tage Rækby, ærgrer sig over, at Kristian Jensen ikke har overholdt interne spilleregler
Annonce

Lemvig: Det er en overrasket formand for Lemvigegnens Venstre, Tage Rækby, der søndag kunne konstatere, at partiets tidligere næstformand Kristian Jensen, der stammer fra Bøvlingbjerg, er blevet frataget alle ordførerposter og udvalgsposter i partiets folketingsgruppe.

- Det er særdeles uheldigt, når man kommer med udtalelser, der går mod partiets ledelse. Der er nogle interne spilleregler i partiet, der skal overholdes, og det er de ikke blevet. Så det har en enig gruppebestyrelse reageret på, siger Tage Rækby.

Han var blandt den gruppe lokalformænd i partiet, der i sommer anbefalede, at Venstre skilte sig af med både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen oven på en langvarig strid om, hvem der skulle stå i spidsen oven på folketingsvalget i juni 2019.

Kristian Jensen foreslog i et interview med Jyllands-Posten søndag, at Venstre skal gå sammen med regeringen, Det radikale Venstre og Det konservative Folkeparti om en stor reformpakke om velfærd, investeringer i infrastruktur samt grøn omstilling i de kommende ti år.

Interviewet var ikke afstemt med partiledelsen, der allerede sent lørdag aften, få timer efter interviewet var offentliggjort, skred til handling og fratog Kristian Jensen ordførerskaberne og udvalgsposterne.

Tage Rækby ærgrer sig over, at Kristian Jensen kom med udmeldingen.

- Der har været ro på og en god korpsånd i partiet, og det håber jeg også vil fortsætte, siger formanden for Lemvigegnens Venstre.

Kristian Jensen var Venstres ordfører for Arktis, lige som han var medlem af den arktiske delegation, finansudvalget, færøudvalget, grønlandsudvalget og udenrigsudvalget i Folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce