Annonce
Lemvig

Formand: Uheldigt med Jensens interview

Formanden for Lemvigegnens Venstre, Tage Rækby, kalder det uheldigt, at Kristian Jensen har givet et interview, der går imod partiets interne spilleregler på Christiansborg. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
Formanden for Lemvigegnens Venstre, Tage Rækby, ærgrer sig over, at Kristian Jensen ikke har overholdt interne spilleregler

Lemvig: Det er en overrasket formand for Lemvigegnens Venstre, Tage Rækby, der søndag kunne konstatere, at partiets tidligere næstformand Kristian Jensen, der stammer fra Bøvlingbjerg, er blevet frataget alle ordførerposter og udvalgsposter i partiets folketingsgruppe.

- Det er særdeles uheldigt, når man kommer med udtalelser, der går mod partiets ledelse. Der er nogle interne spilleregler i partiet, der skal overholdes, og det er de ikke blevet. Så det har en enig gruppebestyrelse reageret på, siger Tage Rækby.

Han var blandt den gruppe lokalformænd i partiet, der i sommer anbefalede, at Venstre skilte sig af med både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen oven på en langvarig strid om, hvem der skulle stå i spidsen oven på folketingsvalget i juni 2019.

Kristian Jensen foreslog i et interview med Jyllands-Posten søndag, at Venstre skal gå sammen med regeringen, Det radikale Venstre og Det konservative Folkeparti om en stor reformpakke om velfærd, investeringer i infrastruktur samt grøn omstilling i de kommende ti år.

Interviewet var ikke afstemt med partiledelsen, der allerede sent lørdag aften, få timer efter interviewet var offentliggjort, skred til handling og fratog Kristian Jensen ordførerskaberne og udvalgsposterne.

Tage Rækby ærgrer sig over, at Kristian Jensen kom med udmeldingen.

- Der har været ro på og en god korpsånd i partiet, og det håber jeg også vil fortsætte, siger formanden for Lemvigegnens Venstre.

Kristian Jensen var Venstres ordfører for Arktis, lige som han var medlem af den arktiske delegation, finansudvalget, færøudvalget, grønlandsudvalget og udenrigsudvalget i Folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce