Annonce
Holstebro

Formand for Vildtforvaltningsrådet: Vi skynder os så meget vi kan

Både fåreavlere og nu også Pia Kjærsgaard har mistet tålmodigheden og vil se handling nu i forhold til muligheden for at skyde problemulve. Men der går minimum 11 måneder, inden en ny forvaltningsplan kan være klar, siger formand.

Ulfborg: Den nuværende vildtforvaltningsplan fra 2014 er forældet og utilstrækkelig, men en ny er ikke lige på trapperne - til trods for at det såkaldte vildtforvaltningråd har arbejdet med det i flere år.

Ifølge formand Jan Eriksen er det tanken, at en ny vildtforvaltningsplan kan være færdig om 11 måneder. Som et led i arbejdet drager den nedsatte ulvegruppen til Idom den 6.-7. februar for at møde områdets landmænd, beboere og skovejere.

- Vi skynder os så meget, som vi kan, siger han.

Føler du et medansvar for, at så mange får har måttet lade livet - og lide?

- Nej, det mener jeg ikke. Både ulvegruppen og vildtforvaltningsrådet er rådgivende over for ministeriet, og vi prøver det bedste, vi kan, men der er ufatteligt meget rammet ind af lovgivningen, habitatdirektivet og beskyttelsen af ulven. Det er de vilkår, der er, siger Jan Eriksen.

Så du føler ikke, at rådet er skyld i, at det har trukket så længe med at få en ny forvaltningsplan?

- Nej. Jeg er formand for et råd, der er sammensat af mange organisationer, der har syv forskellige interesser, som jeg skal prøve at få til én holdning. Det gør jeg gerne, men det er svært, og det er derfor, at man må regne med, at det tager den tid, det tager, siger formanden.

Han henviser i øvrigt til, at det tredje forsøg på at enes om en ny plan er taget på initiativ af rådet selv, efter miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen grundet manglende enighed i rådet opgav at få vedtaget en ny plan for forvaltning.

Gør det indtryk på dig, når du ser billederne af døde får og hører landmændene give udtryk for deres frustrationer?

- Ja, for pokker da. Derfor tog jeg også egenhændigt for halvandet år siden til Tyskland for at se på vogterdyr, siger Jan Eriksen, formand for Vildtforvaltningsrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce