Annonce
Holstebro

Formand for Vildtforvaltningsrådet: Vi skynder os så meget vi kan

Både fåreavlere og nu også Pia Kjærsgaard har mistet tålmodigheden og vil se handling nu i forhold til muligheden for at skyde problemulve. Men der går minimum 11 måneder, inden en ny forvaltningsplan kan være klar, siger formand.

Ulfborg: Den nuværende vildtforvaltningsplan fra 2014 er forældet og utilstrækkelig, men en ny er ikke lige på trapperne - til trods for at det såkaldte vildtforvaltningråd har arbejdet med det i flere år.

Ifølge formand Jan Eriksen er det tanken, at en ny vildtforvaltningsplan kan være færdig om 11 måneder. Som et led i arbejdet drager den nedsatte ulvegruppen til Idom den 6.-7. februar for at møde områdets landmænd, beboere og skovejere.

- Vi skynder os så meget, som vi kan, siger han.

Føler du et medansvar for, at så mange får har måttet lade livet - og lide?

- Nej, det mener jeg ikke. Både ulvegruppen og vildtforvaltningsrådet er rådgivende over for ministeriet, og vi prøver det bedste, vi kan, men der er ufatteligt meget rammet ind af lovgivningen, habitatdirektivet og beskyttelsen af ulven. Det er de vilkår, der er, siger Jan Eriksen.

Så du føler ikke, at rådet er skyld i, at det har trukket så længe med at få en ny forvaltningsplan?

- Nej. Jeg er formand for et råd, der er sammensat af mange organisationer, der har syv forskellige interesser, som jeg skal prøve at få til én holdning. Det gør jeg gerne, men det er svært, og det er derfor, at man må regne med, at det tager den tid, det tager, siger formanden.

Han henviser i øvrigt til, at det tredje forsøg på at enes om en ny plan er taget på initiativ af rådet selv, efter miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen grundet manglende enighed i rådet opgav at få vedtaget en ny plan for forvaltning.

Gør det indtryk på dig, når du ser billederne af døde får og hører landmændene give udtryk for deres frustrationer?

- Ja, for pokker da. Derfor tog jeg også egenhændigt for halvandet år siden til Tyskland for at se på vogterdyr, siger Jan Eriksen, formand for Vildtforvaltningsrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce