Annonce
Vinderup

Formand er alene tilbage i menighedsrådet

Erik Bruun-Sørensen, formand for Ejsing Menighedsråd, er den eneste, der fortsætter fra det nuværende menighedsråd. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg
Annonce

Ejsing: 15. september tiltræder Tove Søndergaard som ny præst i Ejsing, og samme dag skulle der gerne vælges nye medlemmer til menighedsrådet. Ellers bliver formand Erik Bruun-Sørensen nemlig alene. To af medlemmerne har trukket sig siden valget for fire år siden, og to stiller ikke op. Men formanden, der gerne fortsætter, er ikke bekymret.

- Vi har prikket flere på skulderen, og jeg håber på, at vi kan sammensætte et fuldtalligt råd med fem medlemmer, fortæller han.

Han har været formand siden 2008, og for fire år siden var han også den eneste, der fortsatte.

Erik Bruun-Sørensen giver det rige lokale foreningsliv som forklaring på, at det kan være svært at skaffe medlemmer til menighedsrådet.

- Der skal være bestyrelsesmedlemmer til alle foreninger, og selv om der bor knap 1000 personer i sognet, så kan det være svært at finde folk til alle poster, mener han.


Vi har prikket flere på skulderen, og jeg håber på, at vi kan sammensætte et fuldtalligt råd med fem medlemmer


Han finder arbejdet i menighedsrådet spændende, men også tidskrævende og omfattende, hvis det ikke fordeles blandt flere.

- Vi er jo mere end en almindelig bestyrelse, fordi vi også har en funktion som arbejdsgiver og har ansvar for både personalet, kirken og bygningerne, siger han.

Det har givet menighedsrådet ekstra arbejde, at der skulle ansættes en ny præst, da der i første omgang ikke var ansøgere.

- Nu er vi glade for, at det er lykkedes, og vi tror på, at vi med Tove Søndergaard kan have en præst i en årrække, siger Erik Bruun-Sørensen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce