Annonce
Portræt

Formænd genvalgt af HK-medlemmer

Lene Buhl og Hans Christian Fløe. Pressefoto
Lene Buhl og Hans Christian Fløe blev genvalgt som formænd for henholdsvis HK Kommunal og HK Stat MidtVest på generalforsamlinger tirsdag.

MidtVest: Lene Buhl og Hans Christian Fløe fortsætter som formænd for henholdsvis HK Kommunal og HK Stat MidtVest. De blev genvalgt for en periode på to år, da der tirsdag 12. marts 2019 var generalforsamlinger i de to HK-sektorer.

133 medlemmer deltog i generalforsamlingerne, som foregik i KulturCenter Limfjord i Skive.

Både Lene Buhl og Hans Christian Fløe havde i de mundtlige beretninger fokus på den digitalisering, der foregår på arbejdspladserne, og behovet for kompetenceudvikling.

- Ulven kommer, er der blevet råbt i nu snart mange år, når vi har talt digitalisering. Mange har tænkt: Hold nu op, der sker jo ikke noget. Jo, det gør der faktisk - ulven er kommet snigende i snart mange år - i form af små ændringer, der måske gør din dagligdag smartere og lettere - umiddelbart lækkert - så får jeg en nemmere dagligdag, tænker vi helt sikkert, når arbejdet bliver lidt lettere. Men hvert eneste lille smarte digitale tiltag ændrer lige netop din hverdag, og du bliver nødt til at forholde dig til den nye situation og følge med udviklingen, lød det fra Hans Christian Fløe.

- Prøv at tænke tilbage på jeres eget job gennem de sidste bare 10-15 år. Laver I præcis det samme? Er der kommet nye opgaver til? Mere IT? Mon ikke stort set alle vil genkende, at HK’ernes job har forandret sig - og vil forandre sig i takt med digitaliseringen, påpegede Lene Buhl og fortsatte:

- Det er vigtigt, at vi som HK’ere følger med den udvikling - at vi lærer nyt og uddanner os gennem hele arbejdslivet. Det har vi heldigvis rigtig gode muligheder for med Kompetencefonden, som er kommet for at blive. Søg op til 25.000 kroner til uddannelse indenfor overenskomstperioden. Det er altså et rigtig godt tilbud, som jeg vil opfordre jer og jeres kolleger til at tage imod, sagde hun.

Sammenhold gav medlemmer

De to formænd kunne se tilbage på et 2018, hvor der blev forhandlet nye overenskomster på det statslige, kommunale og regionale område. Det stærke sammenhold frem mod et resultat gav medlemmer.

- OK18 synliggjorde medlemskabet af en fagforening på en helt ny måde - det blev en booster. Der var nogle, som troede, at de mange nye medlemmer ville forsvinde, så snart dramaet var ovre. Men nej. I dag et år efter er der over 80 procent af de nytilkomne, der stadig er medlemmer, fortalte Hans Christian Fløe.

- Under OK18 oplevede vi, hvordan der pludselig var mere på spil end de aftaler om løn, arbejdstid og spisepauser, som vi skulle lave aftaler om. Hvordan kan vi fremover udnytte, at vi under OK18 stod sammen på tværs og blev et styrket fællesskab i kampen om det gode arbejdsliv?

- I virkeligheden er det måske her, den rigtige prøve ligger. Det nye stærke fællesskab på tværs har potentiale til at kunne forandre dansk arbejdsmarkeds- og velfærdspolitik i mange år frem. Men kun, hvis erfaringerne generaliseres, udvikles, understøttes og vedligeholdes, sagde Lene Buhl.

Valgt til bestyrelserne

På generalforsamlingerne var der også valg til bestyrelserne.

I HK Kommunal MidtVest var der genvalg til Hanne Engsted, Ole Echers, Lena Smed og Karina Sørensen. Anette Poulsen og Ida Balle genopstillede ikke. Ind blev i stedet valgt Kirsten Larsen og Michael Gotfredsen. Som suppleanter blev valgt Mona Anker, Henrik Hansen, Tina Post og Lotte Sørensen.

I HK Stat MidtVest blev Egon Østergård og Pia Rømer Bej genvalgt. Birte H. Jensen, Mette Nielsen, Louise Bøgvad Andersen og Trine L. Jørgensen genopstillede ikke. Ind blev i stedet valgt Heidi Søgaard Madsen, Ina Mosegaard, Conni Melhedegaard og Dorte Dragsdal. Irma Ernebjerg Andersen (genvalg) og Lisbeth Buchhave blev valgt som suppleanter.

/EXP

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce