Annonce
Erhverv

Forkert navn er dyrt - flyselskaber må gerne tage ændringsgebyr

Simon Skipper/Ritzau Scanpix
Flyselskaber må gerne tage flere hundrede kroner for at ændre navn på flybillet, afgør Forbrugerklagenævnet.

Det kan blive en dyr affære at skrive et forkert navn, når man bestiller flybilletter på nettet.

Flyselskaber er nemlig i deres gode ret til at tage et gebyr på flere hundrede kroner for at ændre navn. Det har Forbrugerklagenævnet afgjort i en konkret sag.

En forbruger havde klaget over, at det kostede 2200 kroner at ændre efternavn på to passagerer - svarende til 550 kroner per person per vej.

Forbrugeren måtte dermed sande, at rejsen fra Hamborg i Tyskland til den spanske ferieø Gran Canaria blev en del dyrere end forventet på grund af de forkerte efternavne.

Samlet var der seks personer på rejsebestillingen, der havde kostet 8378 kroner.

Nævnet vurderer, at gebyret ikke er urimeligt sammenlignet med, hvad andre flyselskaber kræver.

Samtidig var forbrugeren gjort bekendt med, at det ville koste 550 kroner at ændre navn, da billetterne blev købt. Det stod således på flyselskabets hjemmeside.

- Når du bestiller flybilletter, skal du være opmærksom på, at du kan komme til at betale et gebyr, hvis du vil have ændret navnet på flybilletten, siger forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann.

- Gebyret kan variere fra selskab til selskab. Det kan også variere alt efter, hvornår du kontakter flyselskabet og beder om at få ændret navnet, siger hun i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Annonce
Link til pressemeddelelse på Forbrugerklagenævnets hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce