Annonce
Lemvig

Forhindrer nabo i at klage ved at lave lokalplan

Udefriskolen i Fabjerg er et af de områder, der bliver planlagt for i den nye lokalplan. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
Kærhuset i Fabjerg får mulighed for at udvide med fire boligmoduler, hvis byrådet godkender planen

Fabjerg: Politikerne i teknik- og miljøudvalget vil forhindre en nabo i at klage med en ny lokalplan, der netop har været i høring.

Politikerne har netop principgodkendt planen, der vil give det psykiatriske botilbud Kærhuset i Fabjerg mulighed for at udvide med fire boligmoduler, og derfor går sagen nu videre til byrådet.

Naboen har ganske vist klaget, men det har ikke fået politikerne til at ændre på planen, som formentligt vil blive godkendt af  byrådet senere på måneden.

Annonce

Sagen handler om Kærhusets planer om at opføre fire boligmoduler på hver 45 kvadratmeter. Det skulle ske på et område, hvor der ikke er lavet en lokalplan, og derfor valgte kommunen at give en tilladelse efter reglerne i landzoneloven.

Der nærmeste nabo opdagede i følge hendes klage ikke, hvad der skete, inden byggeriet gik i gang. Hun vågnede ved, at håndværkere fjernede budskabs og skabte frit udsyn fra Kærhuset ind over hendes grund.

Det viste sig hurtigt, at kommunen havde glemt sin pligt at høre naboerne, og derfor blev byggeriet indstillet endnu før, det var gået i gang. Samtidigt har naboer udnyttet tiden til at klage til Planklagenævnet over kommunens sagsbehandling og tilladelse, hvilket truede med helt at bremse projektet.

I maj valgte et enigt teknik- og miljøudvalg derfor at gå en helt anden vej. Nu bad de administrationen lave en lokalplan for området, der ud over Kærhuset også omfatter Udefriskolen og nogle ældreboliger. Bagtanken var, at byrådet kunne give Kærhuset den nødvendige byggetilladelse efter reglerne i den nye lokalplan, og dermed blev naboklagen til Planklagenævnet overflødig.

Administrationen har derfor udarbejdet en ny lokalplan, der nu har været i offentlig høring i otte uger. Naboen har klaget igen, men uden at politikerne fandt det nødvendigt at ændre på planen.

- Vi er nået frem til, at vi vedtager lokalplanen i den udformning, den har nu, siger udvalgsformand Steffen Damsgaard (V).

Derfor er lokalplanen nu sendt videre til byrådet med en anbefaling om at stemme ja. Derefter kan Kærhuset få sin byggetilladelse og fortsætte opførelsen af de fire boligmoduler.

Tilbage er naboen, der fortsat er utilfreds med, at byggeriet kommer tæt på hendes grund, har skabt indsyn og desuden følger sig generet af lys fra Kærhuset, der oplyser hele hendes have.

Avisen har uden held forsøgt at få kontakt til naboen.

Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Lemvig

Byrådsmedlem blev kastet af hesten da han red i skoven

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce