Annonce
Holstebro

Forgyldt lysglobe indvies søndag i Borbjerg Kirke

3D-udsnit af lysgloben, der søndag indvies i Borbjerg Kirke. PR-foto

En testamenteret arv finansierer kunstværk skabt udelukkende af lokale kræfter

Borbjerg: Det er noget af et teamwork, der ligger bag skabelsen af en lysglobe, som søndag afsløres i Borbjerg Kirke i forbindelse med højmessen: Den er designet af Claus Gjedsig, Skave, der sidder i menighedsrådet, kunstnerne Rolf Sørensen, Ryde, og Jens Jørgen Steffensen, Bjert, har stået for udførelse og finish og er mændene bag ideen, at to store hænder holder globen, mens glaskunstner Clara Lyngby, Bjert, har lavet de glasdråber, der hænges op inde i globen, når et barn bliver døbt.

Lysgloben står, så man umiddelbart kan se den, når man træder ind i kirkerummet. Støbeformen til hænderne er destrueret, så der ikke kan laves flere.

- Det er med til at gøre lysgloben unik, siger Claus Gjedsig.

Lysholderne formet som hænder, der vender ind i globen og fra toppen af globen bliver der hængt glasdråber med navn og dato på de børn, der døbes i kirken. To gange om året bliver glasdråberne overdraget til forældrene ved en gudstjeneste.

- Lysgloben, der er delvist forgyldt, har mange formål. Man kan tænde lys ved gudstjenesterne og andre kirkelige handlinger, men man kan også gå ind og tænde lys til hverdag, når kirken er åben, forklarer designeren.

En arv til kirken har finansieret skabelsen af lysgloben.

Med til at gøre indvielsen ekstra festligt er, at spejderne i Borbjerg har lagt deres nyhedsparade sammen med gudstjenesten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce