Annonce
Erhverv

Foreningslivet får en hjælpende hånd: Virksomhed donerer tre millioner

Der er grund til at juble i kultur- og foreningslivet. Jysk Energi har udlovet en pulje på tre millioner kroner til at støtte projekter og arrangementer. Arkivfoto: Morten Stricker
2020 var et godt år for Jysk Energi, der nu har tænkt sig at give lidt tilbage til de cirka 30.000 medejere.

Nordvestjylland: I løbet af det seneste år har nedlukninger og restriktioner været en stor klods om benet på kultur- og foreningslivet.

Det har flere steder været svært at holde fast i medlemmerne, men ude i fremtiden venter forhåbentligt lysere tider.

Det har Jysk Energi tænkt sig at bidrage til. En pulje på tre millioner kroner øremærket til Jysk Energis område, som dækker Lemvig og størstedelen af Holstebro og Struer Kommuner skal sikre, at fremtidens kultur- og foreningsliv bliver mindst lige så godt som før corona.

Annonce

- Det handler om at støtte projekter, der kan gøre det muligt for foreninger at lave endnu bedre tilbud til gæster og medlemmer, når samfundet lukkes helt op igen, siger direktør i Jysk Energi, Lars Naur.

Virksomheden havde et ganske pænt år i 2020, hvor regnskabet bød på et overskud på 84 millioner kroner. Noget af det overskud er brugt på at sænke elpriserne, og så bruges der altså også en luns på at sparke gang i foreningslivet.

- De cirka 30.000 husstande, der ligger i vores forsyningsområde, udgør jo vores ejere, og dem ønsker vi selvfølgelig at tilgodese. På den her måde kommer vi til at gøre en forskel for flest mulige, og samtidig støtter vi de frivillige kræfter rundt om i foreningerne, siger direktøren.

110 ansøgninger

Det er andet år i træk, at Jysk Energi sender en ekstra pose penge afsted mod de pressede foreninger.

Sidste år modtog virksomheden 110 ansøgninger og donerede penge til 99 foreninger. Her var pengene mere tiltænkt som nogle, der skulle lukke huller i kasserne og hjælpe foreningerne igennem krisen.

I år handler det mere om at give foreningerne mulighed for at investere i projekter og arrangementer, der skal bringe foreningerne det sidste stykke ud af krisen.

- Det skulle også gerne være med til at gøre området mere attraktivt at bosætte sig i, når der er et stærkt kultur- og foreningsliv, siger Lars Naur.

Fristen for ansøgninger slutter den 7. juni.

- Det er en relativt kort horisont, men vi vil gerne have pengene ud at arbejde hurtigst muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce