Annonce
Kultur

Haze Over Haarum gav penge til ni lokale foreninger: Se dem her

Repræsentanter for ni foreninger i Lemvig Kommune fik lod i overskuddet fra årets Haze Over Haarum. Pengene blev uddelt tirsdag. Privatfoto: Haze Over Haarum
Udefriskolen i Fabjerg var blandt de nye modtagere af udlodningen af overskuddet fra årets Haze Over Haarum

Harboøre: Arrangørerne af musikfestivalen Haze Over Haarum havde den store pengepung fremme tirsdag eftermiddag.

Her fik ni foreninger i alt 412.608 kroner. Det er overskuddet efter årets festival.

- Der skal bruges mange hænder før, under og efter en festival for at få den til at fungere. Og derfor har vi ønsket at give overskuddet videre til foreninger, der har stillet med frivillige, og som samtidig også har søgt om at få del i overskuddet. Jeg er stolt af, at vi i år kan udlodde så stort et overskud på trods af, at vi havde lavet en del store investeringer på pladsen, siger Hanne Noermark, der er formand for festivalen.

- I et lille samfund er vi afhængige af, at vi hjælper hinanden og det vil vi gerne belønne på denne måde, tilføjer hun.

Festivalens bestyrelse havde i år besluttet, at årets overskud skulle fordeles til foreninger, hvor hovedsageligt børn og unge kan få glæde af beløbene.

Blandt de nye modtagere i år er Udefriskolens Støtteforening i Fabjerg. De modtog 30.000 kroner for deres indsats med at stille frivillige ved årets festival.

- Oprindeligt var det Udefriskolen selv, der var med som frivillige, men siden vi stiftede støtteforeningen er det os, der har været med. Og det er en god måde at tjene penge på til foreningen, siger Jacob Tougaard, der er formand for Udefriskolens Støtteforening.

Det er otte-ni år siden, Udefriskolen første gang stillede med frivillige på festivalen, og hvert år stiller Støtteforeningen med 10-12 frivillige. De har henholdsvis ansvaret for natbusserne samt for badevognen, hvor festivalgæsterne kan få skyllet mudder eller støv af kroppen. Det har tidligere år givet omkring 9000 kroner i overskud til foreningen.

Derfor er de 30.000 kroner i årets udlodning meget kærkomne hos støtteforeningen.

- I vores ansøgning om udlodningen har vi skrevet, at pengene skal gå til en legeplads for enten skolen eller børnehaven, siger Jacob Tougaard.

Støtteforeningen blev tidligere på året opfordret til at søge om at få del i overskuddet, som foreninger med base i Lemvig Kommune kan søge om at få del af.

Ud over uddelingen af overskuddet fra årets festival, støtter Haze Over Haarum også et humanitært projekt. I år var valget faldet på Stafet For Livet. De fik del i den årlige donation på 20.000 kroner, som går til et humanitært formål.

Annonce

FAKTA

I alt ni foreninger i lokalområdet fik del i de 412.000 kroner, Haze Over Haarum uddelte.

Harboøre Skytteforening 10.000 kroner

Lokalhistorisk Arkiv for Thyborøn-Harboøre-Engbjerg 10.000 kroner

Harboøre Billardklub 10.000 kroner

Harboøre FDF 10.000 kroner

Udefriskolen i Fabjerg 30.000 kroner

Thyborøn Sejlklub 42.608 kroner

Lemvig-Nissum Håndbold 80.000 kroner

Thyborøn Fritid 110.000 kroner

Harboøre IF 110.000 kroner

Omkring 4700 festivalgæster var med til at sikre, at Haze Over Haarum kunne udlodde 412.000 kroner til i alt ni foreninger. Arkivfoto: Mads Krabbe
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce