Annonce
Ulfborg/Vemb

Forening i forfald: Men så blev der sat et læserbrev i avisen...

Gennem de sidste par år er flere forskønnelsesprojekter i Vemb blevet gjort færdige. I samme periode er antallet af medlemmer af den lokale borger- og erhvervsforening faldet. Men nu er der nye toner. Arkivfoto: Morten Stricker.
Det er i flere år gået ned ad bakke for medlemstallet i Vemb Borger- og Håndværkerforening. Men så blev der sat et læserbrev i avisen...

Vemb: Der er blevet bygget bro over Storåen, sti på diget, nye shelters og toiletter og scene. Siden 2012 har man i Vemb haft gang i at modernisere og forskønne byen med et dusin af forskellige tiltag. Alligevel er det gået ned ad bakke for antallet af medlemmer i Vemb- Borger og Erhvervsforening - der betaler store dele af udgifterne til at holde de mange nye tiltag vedlige.

I midten af sidste uge var tallet faldet til under 100 medlemmer. Det betød, at der ikke længere var penge til driften.

Men så satte foreningen et læserbrev i avisen, hvor problemerne med manglende medlemmer blev udfoldet. Og så gik det ellers stærkt. Meget stærkt.

- Jamen vi har fået 110 nye medlemmer til, siden læserbrevet var i Torsdags-avisen, forklarer Leif Carøe, der har forfattet læserbrevet på vegne af bestyrelsen i foreningen.

Det vil sige, at foreningen nu tæller 201 medlemmer.

- Det kan vi da ikke klage over, og vi er da yderst tilfredse og taknemmelige for, at nogen vågner op nu. Det var åbenbart det her, der skulle til - så læserbrevet har virket, konstaterer Carøe.

Annonce

Helst 300

Men selvom foreningen nu tæller 201 medlemmer, slår det stadig ikke helt til, vurderer Leif Carøe.

- Med 250 medlemmer får vi dækket de udgifter, vi har. Men vi skal helst have 300 medlemmer, før det dækker helt - og før vi kan begynde også at sætte kommende projekter i søen, siger han og tilføjer, at man fortsat afventer medlemstallet, da man for nuværende ikke tør kaste sig ud i flere nye projekter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce