Annonce
Holstebro

Foredrag: Husk dig selv som pårørende

Med baggrund i bogen "Jeg er også vigtig - Husk dig selv som pårørende" som udkom 11. oktober 2019, fortæller Diana Lund Andersen om det at være pårørende. PR-foto
Med baggrund i egen historie, samt bogen "Jeg er også vigtig - Husk dig selv som pårørende" som udkom 11. oktober 2019, fortæller Diana Lund Andersen om det at være pårørende.

Holstebro: - Vær med når Scleroseforeningens lokalafdeling i Nordvestjylland inviterer til foredrag, hvor særligt de pårørende bliver sat i fokus, lyder opfordringen i en pressemeddelelse fra afdelingen.

Det foregår tirsdag 29. oktober på Holstebro Aktivitetscenter, Danmarksgade 13A, 7500 Holstebro. Med baggrund i egen historie, samt bogen "Jeg er også vigtig - Husk dig selv som pårørende" som udkom 11. oktober 2019, fortæller Diana Lund Andersen om det at være pårørende, og om hvordan du kan passe på dig selv. Det glemmer rigtig mange pårørende nemlig i kærlighed til deres syge familiemedlemmer. Derfor får du i foredraget ti gode råd til, hvordan du passer på dig selv som pårørende og din familie. Der vil hovedsaligt være tale om pårørende til scleroseramte, men pårørende til andre alvorlige sygdomme kan også få udbytte af foredraget – alle er velkomne.

- Vi glæder os meget til at byde alle interesserede – uanset hvor tæt man har sygdom på - velkomne til dette arrangement som afholdes i Holstebro Aktivitetscenter, lyder det i pressemeddelelsen.

Billetten inkluderer kaffe og kage og kan købes via hjemmesiden sclerose-nordvestjylland.nemtilmeld.dk.

Aftenen anbefales fra Fyn:

- Diana fik pårørende til at åbne op for egne erfaringer - en dejlig aften med både gode råd, snak, grin og tårer. Det er ofte et hårdt job at være pårørende til personer med sclerose. Så de skal sættes i fokus for, at de passer bedre på sig selv, lyder det fra Scleroseforeningens fynske lokalafdelinger Helle Cornett Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce