Annonce
Struer

Forbløffende balance på regnskabet

Her er det stemmefordelingen, Mads Jakobsen fra Venstre nærlæser, da borgmesterposten gled ham af hænde under kommunalvalget i 2017. På byrådsmødet i tirsdags var det tallene i den kommunale budgetopfølgning, han satte under lup og konstaterede, at de så forbløffende normale ud efter otte måneder i corona-pandemiens skygge. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Kassebeholdningen bliver drænet for 32,1 millioner kroner mere end forventet, men det har sine helt naturlige årsager.
Annonce

Struer: Den kommunale økonomi i Struer Kommune har ikke fået de helt store skrammer under corona-krisen.

- Det har været et helt vanvittigt år. I mine 20 år i politik har jeg aldrig oplevet noget lignende, og så er det da forbløffende, at tallene ser helt normale ud, bemærkede formanden for Venstres byrådsgruppe i byrådet, Mads Jakobsen (V), da byrådet fik den seneste budgetopfølgning fra november til godkendelse.

Generelt holder Struer Kommune således budgetterne.

Det største udsving er sket på anlægsposterne, hvor der er brugt 33,6 millioner kroner mere end forventet på blandt andet jordforsyning og ældreboliger.


Det har været et helt vanvittigt år. I mine 20 år i politik har jeg aldrig oplevet noget lignende, og så er det da forbløffende, at tallene ser helt normale ud.

Mads Jakobsen (V), gruppeformand for Venstres byrådsgruppe, Struer


Til gengæld forventer økonomiafdelingen i Struer Kommune nu, at resultatet af den ordinære drift bliver ni millioner kroner billigere end forventet i det oprindelige budget.

Annonce

Et øje på Jobcentret

- Vi blev rigtig godt hjulpet af midtvejsudligningen, konstaterede Mads Jakobsen (V), efter at borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) havde fremlagt konklusionerne i økonomiafdelingens budgetopfølgning og tallene for det forventede regnskab, når dette skal gøres op ved årets udgang.

Med de høje anlægsudgifter bliver kassebeholdningen drænet for alt i alt 32,1 millioner kroner mere end forventet.

Den forventede likviditet ved årets udgang kommer derfor ned på 45,9 millioner kroner i stedet for de forventede 77 millioner, og da byrådet fik tallene præsenteret, gav det ikke anledning til yderligere debat og løftede øjenbryn fra hverken højre eller venstre side af salen.

- Men går vi dybere ned i tallene, kan vi se, at udgifterne til overførselsindkomsterne bliver ved med at være alt for høje. En del af den øgede arbejdsløshed kan vi tilskrive konsekvenserne af corona-pandemien. Men tallene var også for høje, inden landet blev lukket ned. Det er ikke alene på grund af corona, så vi skal have Jobcentret op at køre, så folk kan blive hjulpet videre, bemærkede Mads Jakobsen, uden at det i denne omgang førte til yderligere debat i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce